Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
Реалан или домаштан, дечји свет
СВЕТОСАВСКА ИЗЛОЖБА ПОЛАЗНИКА ШКОЛЕ ЦРТАЊА И СЛИКАЊА

Реалан или домаштан, дечји свет

Школа цртања и сликања окупља децу узраста од 7 до 18 година, која имају потребу да се искажу кроз неку цртачку или сликарску технику. Методолошки приступ је условљен и прилагођен способностима и узрасту сваког полазника
У галерији Културног центра у Шапцу, протеклог четвртка, отворена је седма Светосавска изложба радова полазника Школе цртања и сликања, коју води доктор уметности Драган Марковић Маркус.
Публика је имала прилику да види осамдесетак личних уметничких креација, различитих техника и мотива. Дугогодишњи континуитет у трајању школе сигурно је допринео квалитету радова којим су се полазници представили.



-Тематика којом деца представљају свој свет, било реалан или домаштан, јесте индивидуална, али и условљена узрастом, окружењем, општим интересовањем и социјалним статусом породице, школом и, сасвим очекивано, узрастом. Дете својим цртежом, пре свега, исказује мисли и осећања, свој доживљај непосредне стварности, њему одговарајућом тематиком и техником, каже Марковић.

У свечаној и веселој атмосфери, додељене су награде са конкурса „Паја Јовановић“, коју организује град Вршац.

- На овогодишњем конкурсу освојено је укупно шест награда, од којих три прве, две друге и једна трећа. Поред освојених награда, својеврстан показатељ квалитета је и изложба ове школе, која је по позиву организатора одржана у оквиру велике манифестације Дечија недеља у Вршцу. Изложба је имала значајан одјек у њиховим медијима, што је својеврсна реклама за активности Културног центра у Шапцу, као и за мој педагошки рад, додаје Марковић.

Школа цртања и сликања окупља децу узраста од 7 до 18 година, која имају потребу да се искажу кроз неку цртачку или сликарску технику. Методолошки приступ је условљен и прилагођен способностима и узрасту сваког полазника.

Часови су суботом, у току целе школске године, а упис нових полазника могућ је у било ком периоду.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa