Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
М. Додић (Металопалстика Елискир) у акцији

М. Додић (Металопалстика Елискир) у акцији

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Звезда отворила пролеће

Три успешне провере. Претколо за браниоца Купа услед слабог лигашког пласмана претходне сезоне. Измена у бековској линији. Бодови против Рудара императив
Пролећна сезона за Металопластику Еликсир стартовала је синоћ. Како је претходно првенство завршила на петој позицији, није стекла право да се у такмичење укључи од четвртфинала, већ у одбрану Купа мора од преткола. На старту Куп надметања жреб је одредио вечити рукометни дерби, меч Звезда - Металопластика. Меч је одигран у Београду, а победник је изборио четвртфинале и меч против неког од ривала са прве четири позиције у претходној сезони: Војводина, Партизан, Динамо или Раднички Крагујевац. Шапчани су у претколу били фаворити, међутим Звезда је имала предност домаћег терена.

Уколико су припремни дуели показатељ, тренутно трећепласирани тим Супер лиге има разлога за оптимизам пред наставак. У три провере су остварили три победе. Два пута су победили Политехнику из Темишвара, 30:29 и 40:25, а у последњој провери Металопластика Еликсир је савладала Слободу из Тузле 30:27 (17:13).

Већ током викенда “плави” настављају Супер лигу утакмицом против Рудара. Екипа Владана Матића је апсолутни фаворит, свакако квалитетнији тим што мора показати и на паркету. Снага Костолца је много искусних играча и тренер Ајдачић који је већ дуго на тој позицији. Ипак „рудари“ су тренутно на зачељу, имају само две победе у 13 кола и сигурно да би опстанак за њих представљао испуњење свих циљева.

Најзначајнија измена у играчком кадру је одлазак Тунижанина Аидија, који је сада члан Војводине и долазак Милана Јовановића у редове шабачке екипе, интернационалца који је некада наступао за Војводину. Уз њега потпис на уговор са Металопластиком Еликсир ставио је и кадетски репрезентативац Србије Милија Паповић, придошлица из Врбаса, крилни играч.

У првом колу наставка Војводина не би требало да има проблема на гостовању у Зрењанину, екипи Пролетера, док Динамо игра дерби против Црвене Звезде.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa