Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
Припреме у Лињану (фото: З. Д.)

Припреме у Лињану (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРИПРЕМЕ МАЧВЕ

Италија за пролеће

Припреме у Италији. Више провера. Пораз у првој припремној утакмици. Промене у саставу. Ристивојевић нови капитен. Три нова играча и званично потписала уговор
Од почетка текуће недеље фудбалери Мачве су у Италији и уз повремене одласке у суседне државе граде форму за наставак сезоне у Првој лиги. Уз рад на оба поља, физичкој спреми, али пре свега тактичким решењима, очекују црвено-црне и четири провере: Рух Лвов, који је већ био ривал синоћ, потом словеначко Цеље у петак, 3. фебруара, Бриње, друголигаш из Словеније у уторак 7. фебруара и Декани, такође члан друге лиге Словеније, у петак, 10. фебруара, пред повратак у Шабац.

Адамовић у Јавору
Доскорашњи капитен Мачве Дарко Адамовић, после пет и по сезона у клубу од повратка у лето 2017. године, одлучио је да напусти тим и прихвати понуду ивањичког Јавора, члана Супер лиге. Он је седми играч који неће бити у тиму у односу на јесењи део сезоне. Капитенску траку ће на пролеће носити најискуснији у екипи Игор Ристивојевић.


-Најважнији део припрема, ту очекујемо још бољи рад и биће много детаљнијих захтева од самих играча. Циљ је да се тим спреми на прави начин и очекујемо да се искристалише најбољи тим који ће понети терет наставка сезоне, односно наших амбиција – нагласио је помоћни тренер, рекордер по броју мечева у Мачви Фили Пејовић.

Серија припремних мечева није почела добро. Мачва је у Београду поражена од БАСК Сокола 1:0.



-Никада пораз није добар. Најважније је да су сви играчи добили минутажу. У првом делу смо били бољи, требало је да искористимо неку од прилика, али нисмо. Очекује нас тежак рад у наставку припрема и циљ је да будемо на висини и играчки и резултатски како би имали успешно пролеће – истакао је нови капитен Игор Ристивојевић.

Промене у саставу
Пред одлазак у Италију, уговор са Мачвом су потписала два нова играча. Крилни играч Петар Ристић (23) долази из Тимочанина (Књажевац), поникао је у нишком Радничком, Марко Јововић (26), везни играч који је дошао из убског Јединства и Мартин Новаковић (22), из Вождовца. У тиму више нису: Адамовић, Марјановић, Пешић, Марковић, Тримановић, Арнаутовић и Ристановић.


Након повратка из Италије Мачву очекује и генерална проба у Славонском броду против Марсоније 18. фебруара, док је наставак сезоне заказан за 25. фебруар када гостује у Милановцу.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa