Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
Припреме на Златибору (фото: Б. Ј.)

Припреме на Златибору (фото: Б. Ј.)

БОКС: ПРИПРЕМЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Спремни за изазове

Сениорски, јуниорски и омладински репрезентативци Србије у боксу завршили су припреме на Златибору. Међу њима су, поред тренера јуниора Брaнислава Јовичића, била још тројица боксера шабачке Мачве, Семиз Аличић, сениор и јуниори Урош Ћосић и Вељко Јовановић.

- Све је одрађено како је и замишљено, а према плану и програму првог тренера репрезентације Болата Нијазимебтова. На Златибору смо провели 20 дана. Репрезентативци су имали опште физичке, односно базичне припреме. Златна рукавица, која се одржава у Бања Луци од 24. до 26. фебруара, биће тест да видимо колико су јуниори и омладинци спремни - наводи Бранислав Јовичић, двоструки узастопни освајач Златне рукавице (2005. и 2006. године), чиме се уписао у историју шабачког бокса.

Припреме на Златибору су водила још два селектора, Небојша Чуровић и Милан Пиперски, као и два тренера, поред Нијазимебтова, и Кубанац Хорхе Фромета. На припремама је било укупно 47 боксера из све три селекције.

- Одличан потез што је Боксерски савез Србије спојио три селекције да имају заједно припреме. Млађи боксери имају прилику да проводе време са европским и светским сениорским шампионима, да виде како се они припремају и да раде по програму врхунских тренера - истиче Јовичић.

Након Златне рукавице следи Куп нације и Првенство државе, после чега ће селектори сузити спискове. Тренинге БК „Мачва“ у одсуству Јовичића води Никола Живковић, а клуб у наредном периоду, поред такмичња, очекује и проширење просторија за тренинг.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa