Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
Нови ватерполо спектакл

Нови ватерполо спектакл

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Борба за победу, сан о подвигу

Вашаш фаворит. Било која победа успех. Пласман у полуфинале није реалан. Врхунски ривал у Шапцу. Спектакл за памћење
Да ли је могло боље? Могло је и морало, да ли је пласман у наредну фазу релан? Није, да ли може Шабац боље у реваншу? Апсолутно да, да ли би свака победа била велико остварење? Свакако. Треба ли да буде спектакл? Без сумње. Нико не може да угуши наду у чудо. Реално Вашаш је много ближи полуфиналу Евро купа. Догодило се оно чега су се Шапчани највише прибојавали. На почетку је домаћи тим створио осетну предност, 4:0. У остатку меча није изгледао доминантно домаћин, смо је то вођство дало крила и самопоуздање.

Вашаш – Шабац 10:4 (3:0, 4:3, 2:0, 1:1)
ВАШАШ: Митровић, Бргуљан 2, Жеринвари, Ранђеловић 2, Коњарик 1, Мезеи 1, Габор, Нагаев 3, Ердељи, Батори 1, Бедо, Седлмајер, Мизсеи.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић 2, Коптесев, Круг, Бараћ 1, Станић, Тубић, Шулц, Стојановић 1, Шаикутидинов, Гавриловић.


Ипак, нема разлога да у среду, 8. фебруара, не буде спектакл на Градском базену. Колико често имамо прилику да гледамо уживо четвртфинале веро такмичења код нас, по рангу у нивоу четвртфинала Лиге Европе у фудбалу, Евро купа у кошарци, Европске лиге у рукомету? Неопспорно у Шабац долази великан, вишеструки шампион Европе, на Градском базену су „непобедиви“, Слободан Никић на клупи, Бранислав Митровић на голу и Сава Ранђеловић међу играчима. Уз њих још десет репрезентативаца велесила попут Мађарске и Црне Горе. Није чста прилика да у екипнм спортовима гост у Шапцу буде неко од актуелних европских великана, попут тима из Будимпеште и овај дуел је прилика да се уживо гледају мајстори у великом дуелу четвртфинала другог најјачег европског такмичења. Било који тријумф „чивијаша“ је врло значајан, јер би то био нови скалп великог клуба и доза самопоуздања у низу тешких мечева који су иза и испред екипе коју предводи Немања Личанин.

Нагаев донео велику предност (фото: ЛЕН)


-Учинићемо све да се представимо на бољи начин него у Будимпешти. Заостатак није мали, јасно је да су они фаворити, то су били и пре почетка првог дуела, наша жеља је да будемо бољи пред нашим навијачима, надамо се сипуњеним трибинама и ако не учинимо подвиг, онда се бар опростимо победом од сјајне евро сезоне – истакао је тренер Немања Личанин.

Вашаш је моћан, снажан, тим који је желео финални турнир Лиге шампиона, против Бреше, вицешампиона Италије, трећег клуба у Европу, у плеј офу квалификација играо је на један гол. Ипак, уме да подбаци, да не изгледа тако сјајно, то је показао реванш осмине финала где је после минус пет у Мађарској, Звезда имала пет голова вишка на свом конту у реваншу и била на прагу чуда.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa