Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
Владимирци узвишено Светом Сави
СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА

Владимирци узвишено Светом Сави

У програму у којем је виђена узвишеност, школарци су говорили и певали о својој слави Светом Сави
Школска слава, Свети Сава отпочела је химном Светом Сави у препуном Дому културе у Владимирцима и била је свечарија којој је требало присуствовати. Од најмлађих до старијих школараца ткало се узвишено платно поштовања, дивљења животом и делом Светог Саве. Свештеник из Лојаница Илија
Пантелић је надахнуто зборио о житију Растка Немањића и зовом монаштва који је пресудио да се лиши круне владарске а зарад ореола свеца, који је за живота градио и мирио на сваком кораку. Рекао је отац Илија да се о Светом Сави може причати дан и ноћ али да је његово дело за нашу цркву немерљиво и зарад тога што се изборио за самосталност српске цркве.

У програму у којем је виђена узвишеност, школарци су говорили и певали о својој слави Светом Сави. Од предшколске установе „Сунцокрети“ који су спонтаношћу и шармом својствено само најмлађима показали и колико знају о Светом Сави али и колико га воле, из речи у реч све урамивши звонким „ Нека је срећна наша школска слава“.



Ученици ОШ „Жика Поповић“ су пригодним рециталом и сценским наступом додали свој део веза ћилима љубави ка Светом Сави, уз салве одобравања присутних.

Мина Милијанчевић је представљала ОШ „Јован Цвијић“ из Дебрца говорећи стихове „ Пред иконом Светог Саве“. И ученици Посавотамнавске средње школе са Домом ученика у свом стилу изнели спознаје о Светом Сави од Растка Немањића до неописивог дела и монашком и светачком које поштују и друге религије.

А скуп који ће се дуго памтити урамио је виртуозним свирањем на хармоници српских кола млађани Урош Ковачевић, да се школска слава и колом обележи и радосно носи као утисак виђен у Дому културе.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa