Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
Деманти навода о ангажовању штићеника КПЗ
САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ОБРАЋАЊА НАРОДНЕ ПОСЛАНИЦЕ ИВАНЕ ПАРЛИЋ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ

Деманти навода о ангажовању штићеника КПЗ

Елиxир Група (Elixir group) и Елиxир Зорка (Elixir Zorka) најоштрије демантују лажи о злоупотреби радног ангажовања и угрожавању здравља штићеника Казнено поправног завода Шабац, које је народна посланица Ивана Парлић из Народне странке изнела у свом обраћању у Народној скупштини Републике Србије.

Елиxир Група, којој припада Елиxир Зорка – Минерална Ђубрива из Шапца, има потписан уговор о сарадњи са КПЗ Шабац од 04.05.2022. године, по ком је одређени број штићеника Завода ангажован на пословима у кругу Зорке. По уговору који је обновљен и ове године, мање екипе штићеника долазе у круг фабрике углавном суботом, јер су током радне недеље ангажовани од стране других компанија из Шапца.

Штићеници КПЗ обављају искључиво лакше послове на чишћењу погонских и магацинских просторија за минерална ђубрива или фабричког круга Зорке, у складу са уговором и уз надзор стручног лица. У складу са процедуром, по доласку у Зорку штићеници сваки пут задуже прописану радну опрему и прођу обуку о безбедности и здрављу на раду, о чему постоји уредна писана документација.

Никада ниједан штићеник ове установе није у Зорки обављао никакве високо квалификоване послове који подразумевају руковање са опасним материјама, хемикалијама или отпадом, нити било какве сложеније индустријске послове.

Апсолутна је лаж да је било ко имао икакве здравствене проблеме током или услед радног ангажовања у Елиxир Зорки. Никада није дошло ни до једног инцидента на раду, нити се ико од штићеника икада пожалио на било какве здравствене тегобе, а камоли на неке драстичне повреде и тешка здравствена стања, што се може проверити и у КПЗ Шабац. Позивамо надлежне органе да испитају све наводе које је народна посланица у свом јавном обраћању изнела на рачун Елиxира и радног ангажовања штићеника КПЗ Шабац и о томе обавесте јавност.

Малициозност изнетих лажи не желимо да коментаришемо, већ апелујемо на народне посланике да не злоупотребљавају Елиxир Групу, која запошљава 2.000 грађана Србије, за јефтине политичке обрачуне и манипулацију јавности, што је у овом случају значило и непотребно узнемиравање породица штићеника КПЗ Шабац чија имена су уз низ изречених лажи данас прочитана у Народној скупштини Републике Србије.
Еликсир Група

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa