Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОБИШАО КИНЕСКУ КОМАПНИЈУ МИНТ

Инвестиције за квалитетнији живот шапчана

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је производни погон прве фабрике кинеске компаније Минт (Minth United Alloy Teck Europe), која послује у Северозападној индустријској зони.

- У овим објектима укупне површине 25.000 квадратних метара тренутно је запослено 135 људи, а план је да до краја године буде запослен 161 радник. Ово је прва фаза инвестиције, а планирана је и друга фаза, у коју ће Минт уложити преко 67 милиона евра и изградити објекат који ће се простирати на површини 28.150 квадратних метара, истакао је градоначелник Пајић.

Укупна вредност инвестиције, укључујући први и други део, износиће више од 110 милиона евра. Фабрика је опремљена најсавременијим светским машинама, а по завршетку другог објекта укупно ће запошљавати 400 радника.

- Имао сам прилику да се уверим и како теку радови на изградњи друге фабрике Minal Europe Green Material, која ће се бавити прерадом алуминијума.

У току је и изградња треће Минтове фабрике од 84.000 метара квадратних, у којој ће посао наћи 1.000 Шапчана, a план је да до краја године започне изградња и четврте фабрике Мinth Metal Parts Balkan.
Минт ће у Северозападну индустријску зону инвестирати 300 милиона евра за своје производне погоне. Радиће се на високософистицираној опреми за светске аутомобилске компаније. Биће запослено више од 1.500 радника. Све ове инвестиције утицаће на квалитетнији стандард живота грађана Шапца.

- Бавимо се производњом алуминијумских кућишта за батерије електричних аутомобила. Масовну производњу започели смо крајем прошле године, а сада улазимо и у фазу извоза. У прву фазу уложили смо 50 милиона евра, нагласио је директор Шубинг Сјонг.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa