Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
Друга победа у низу за Шапчанке (фото: ЖРК Медицинар фб страна)

Друга победа у низу за Шапчанке (фото: ЖРК Медицинар фб страна)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Медицинар у налету

Најпријатније изненађење Супер лиге. Нова недеља на плеј оф позицији. Победа у дуелу где су одлучивале нијансе. Без притиска, али с вером у велико постигнуће. Наиса нови изазов за Шапчанке
Од старта сезоне Медицинар води битку са ривалима, неискуством и повредама, увек би неко са списка лиценцираних играчица био повређен и ниједном тренер Тешић није имао пун састав на располагању. Ипак, упркос свим недаћама, млади шабачки тим је свакако највеће изненађење Супер лиге у овом тренутку, те уместо позиције у борби за опстанак плаво-беле су у плеј оф зони после 13 одиграних кола и у серији од три меча без пораза, односно две узастопне победе против јаких ривала којима су ти бодови били злата вредни.

Из Кикинде су с екипом допутовало и два велика бода, увећавши укупни збир на 13 поена. Успеле су гошће да буду на нивоу у мечу против храброг ривала и да у игри живаца констатно чувају вођство до самог краја. Изванредан наступ забележила је и епитет најбоље на мечу понела Ива Лацковић.

Кикинда – Медицинар 25:26 (12:14)
Кикинда. Гледалаца: 250. Судије: Мусић и Ђурашиновић. Седмерци: Кикинда 9(7), Медицинар 3(2). Искључења: Кикинда 4; Медицинар 12 минута.
КИКИНДА: Матић, Чубрило, Стефановић, Радаковић 8 (2), Ердељан, Перовић, Чубрило 3, Балабан (3 одбране), Митић 3(2), Латиновић, Сивчев 1, Стевановић, Чочај 5(2), Живков 5(1), Чубрило, Новаков.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Петровић 1, Х. Петрић 2, Радић 4, Којић 4, Радовић 5(1), Васић 4, Лацковић 5, Цвејић (8 одбрана), Благојевић, Е. Петрић, Цветиновић 1(1), Стевић. Драгосављевић, Мандић, Јаковљевић.


-Посебан фокус стављамо на одбрану и из чврсте дефанзиве смо најчешће долазили до бодова. Некада смо на нивоу, некада не, у Кикинди смо били. Важне су за младу екипу победе у неизвесном финишу, показале су девојке да верују у себе, као што ми верујемо у њих. Настављамо даље, из меча у меч, у жељи да будемо најбољи што можемо бити – истиче тренер Ненад Тешић.

Испред Медицинара на табели су два кандидата за титулу, Јагодина и Бекамет, односно Војводина, док су, између осталих, иза Шапчанки званичне шампионке из Инђије и екипа Наисе по многима виђена већ у плеј офу. Против Бекамента је Медицинар заслужио бар бод, пресудило је неискуство, док је Војводина савладана у Шапцу.



Управо Наиса је наредни ривал. Нишлијке су у други део сезоне ушле са новим тренером. Уместо нашег суграђанина Теодоровића, сада тренера Дубочице у мушкој Супер лиги, на место тренера постављен је Крњајац, доскорашњи тренер Младости. Иако није добро позициониран на табели, нишки тим не одустаје од плеј офа, а потенцијал је екипа показала ремијем у Аранђеловцу и победом против Панчева. У изједначеном мечу у Нишу, почетком јесени, Наиса је у финишу обезбедила победу против Медицинара.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa