Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
ДРУГА РЕДОВНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ВЛАДИМИРЦИ

Газдовати домаћински, помоћи у оквиру могућности

И ова седница Општинског већа имала је на дневном реду одлуке из свих сфера живљења. Прво је на дневном реду био предлог правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи. Потом је донета одлука о расписивању јавног конкурса за финансирање, суфинансирање програма, пројеката, цркава и верских заједница који делују на територији Општине Владимирци те образовању комисије за спровођење ових конкурса, потом финансирање, суфинансирање, програма пројеката удружења грађана, односно невладиних организација у области друштвеног и хуманитарног рада у Општини Владимирци, као и доношење решења о образовању комисије за спровођење конкурсног поступка и сачињавање предлога одлуке о додели средстава за финансирање или суфинансирање програма у области друштвеног и хуманитарног рада.

Донето је и решење о давању сагласности на промену цена накнаде за одржавање водоводне мреже за категорију – домаћинства, у корист грађана општине, потом је усвојен извештај о раду жалбене комисије за 2022.годину, те о раду Општинског већа за период 01.10.2022. до 31.12.2022. године, разматран захтев месне заједнице Власаница за финансијска средства ради ангажовања геометра а потом усвојен, за потребе уређења сеоског гробља. Разматран је налаз и мишљење Центра за социјални рад ради давања сагласности у поступку признавања права на посебну помоћ и где год је било прилике изашло се у сусрет захтевима за финансијску помоћ.

У допуни дневног реда усвојена је молба Дома здравља за уређење паркиралишта а потом истој установи и за пројекат реконструкције ложионице а изашло се у сусрет и молбама, које су накнадно стигле, за помоћ невољницима.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa