Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
Важна подршка навијача против Партизана

Важна подршка навијача против Партизана

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Велики дерби, стари ривал

Стари ривали. Меч изузетно важан за оба тима. Увек неизвесно, борбено. Млади доказани тренери и младе екипе. Два дуела ове сезоне решавана у последњим секундама
Шабац је у дуелу где се није много очекивало, против вицешамппиона Ецвропе и српског и регионалног шампиона, одиграо одлично у нападу, постигао чак 13 голова, више него на било којем мечу против истог ривала претходиние три сезоне, али је и дозволио више погодака у својој мрежи него било када раније против Новобеограђана и на концу је остао без бодова. Недостајали су: Коптсев, Мараш, Гавриловић.

Нови Београд – Шабац 20:13 (5:4, 6:2, 5:3, 4:4)
Нови Београд. Судије: Виријевић и Петровић. Искључења: Нови Београд 9, Шабац 14. Петерци: Нови Београд 1 (1), Шабац 1 (1).
Н. БЕОГРАД: Филиповић, С.Рашовић 2, Мандић 5, Гранадос 1, Вучинић 3, Пијетловић, Мартиновић 1, Ћетковић 4, Перковић, Влахопулос 1, Скумпакис 2, В.Рашовић, Жоао Педро, Шушиашвили 1.
ШАБАЦ: Живојиновић, Савковић, Марковић, Репановић, Круг 3, Бараћ, Станић, Тубић, Шулц 5, Стојановић 3, Шакудинов 2, Тохољ.


Позитиван исход је реалнији, а меч много важнији могао би бити дуел против Партизана на Градском базену предстојећег викенда. Победом би се Шабац вратио у борбу за позицију четири која гарантује реваш на домаћем базену у четвртфиналу Купа, док црно-бели имају прилику да тријумфом поново дођу до позиције три и лакшег ривала. Врло је реално да се ови тимови састану и у плеј офу, те меч има и вишеструку важност.

Обе екипе су поражене у претходном колу. Партизан игра изнад очекивања ове сезоне, упркос проблемима је саставио одличан тим и досадашњи резултати нису случајни. У саставу су одлични млади репрезентативци Хрватске, Ловро и Папарић, Смиљевић као лидер, потом Гладовић, Радуловић, Тртовић, интернационалац на голу Костров... Шабац и Партиизан су ове сезоне одиграли два меча, у Београду је славио Партизан 9:8, у Шапцу, у РЛ било је 12:12 у утакмицама где је једна лопта одлучивала. Ово је дуел старих ривала, младих екипа и два доказана млада тренера Милоша Королије (Партизан) и Немање Личанина (Шабац). Сезону раније по две победе оба тима, Шапцу оне важније у борби за треће место које су обезбедиле пласман у квалификације за Лигу шампиона.

М. Репановић


Мечеви ова два тима гарантују увек неизвесност, посебну атмосферу, спортску тензију и борбеност уз много преокрета. Верујемо да ће и сада бити тако.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa