Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
Изабрани месни одбори
ОДРЖАНА СЕДНИЦА НАПРЕДЊАКА У КОЦЕЉЕВИ

Изабрани месни одбори

Недавно је Српска напредна странка у Коцељеви одржала седницу на којој су изабрани чланови месних одбора Коцељева Центар и Ливаде 1 и 2, Доњи крај-Драгина мала и Јовића мала. Председавајући Душан Илинчић објаснио је да су претходно у свим месним заједницама спроведени избори за месне одборе.

–Ово су страначки месни одбори у свакој месној заједници. Са ова четири одбора у Коцељеви завршавамо тај први циклус страначких избора где ћемо имати општински одбор на коме ћемо изабрати председника СНС у Коцељеви- напоменуо је Илинчић.

Присутним члановим странке обратио се досадашњи председник Општинског одбора, народни посланик, вишегодишњи председник коцељевачке општине и садашњи председник локалног парламента Верољуб Матић који је оценио да је тренутак у којем живимо неизвестан, алудирајући првенствено на актуелну ситуацију у јужној српској покрајини.

–Говорим првенствено о Косову али и о неувођењу санкција Русији због рата у Украјини. Запад покушава да нас убеди да без Косова можемо боље живети него са Косовом. Више међународног права готово да нема. Има права силе и то је реалност. Наше руководство, на челу са председником државе и партије, покушаће да из тих разговора који се воде извуче максимално за ову државу. Ми морамо да сачувамо државу, привреду, пољопривреду, да сачувамо младе, радна места. Држимо се међународног права.
Такви смо какви смо и колики смо, али никада не треба ићи на варијанту да ратујемо, већ да шансу дамо преговарачком делу- сматра посланик СНС у Скупштини Републике Србије.

Он је коментарисао и прилике на локалном нивоу и још једном указао да коцељевачка општина успева да валоризује добар изборни резултат успостављајући одличне контакте са државним врхом, оцењујући да локална самоуправа никада није била у бољој политичкој ситуацији него што је сада, али да то неће трајати вечно те да је важно искористити такву позицију.

–Општина смо која је јако добро третирана, првенствено од председника државе, председнице Владе и доброг дела министара. И треба да наставимо даље. Избори нису на видику, али избори могу да буду и врло брзо. Зависно од развоја ситуације. За сада су планирани тек за годину ипо дана. Локални. Оно што је сигурно и тачно то је да имамо добру релацију са државом и њеним руководством. Све што смо овде радили и урадили, изградили, учинили смо уз помоћ државе. Само са нашим капацитетима то не би било ни близу. Наше је да добро руководимо и да ту вертикалу добрих односа са државним врхом одржимо и даље и доносимо овој општини оно што јој је потребно- поручио је Матић окупљеним напредњацима у Коцељеви.

Он је додао да су вртић и парк већ изграђени те да је на ред дошла тржница и најавио да је почетак реализације овог пројекта предвиђен за другу половину фебруара.

–То је нова инвестиција која кошта око 3,5 милиона евра, односно око 400 милиона динара. Те паре су обезбеђене од стране државе, односно од европских фондова и тај новац је усмерен искључиво за изградњу пијаце. У друге сврхе се не може употребити, јер су наменске. Оне могу да се уложе у изградњу пијаце код нас, а ако ми то нећемо, онда ће бити усмерене у другу општину. Немојте да вас лажу како се могу употребити за нешто друго. Кад је већ тако, онда је боље да та средства искористимо и урадимо модерну пијацу- рекао је председник ОО СНС који се осврнуо и на актуелна дешавања на друштвеним мрежама, на коментаре и приче које се пласирају.

–Ако неко мисли да у томе има икакве истине, нека одмах иде тамо и нека тражи срећу у томе. Ми нити ћемо да се уплићемо у то, нити хоћемо, нити је то нешто што треда да радимо, а ви треба добро да размислите да ли је нешто што се на тај начин пласира и коментарише, да ли је то тако. На крају, битно је окренути се око себе и видети шта се ради. Мислим да је највеће зло овог века друштвене мреже јер неко нешто напише, каже нешто што нема везе са реалношћу, готово без икакве одговорности и сви се крију иза неких имена- закључио је Матић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa