Инфо

15. фебруар 2023.15. феб 2023.
Десетодневна италијанска мисија (фото: З. Д.)

Десетодневна италијанска мисија (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРИПРЕМЕ ФК МАЧВА

Славонски брод пред Милановац

Десетодневне припреме окончане. Четири припремна меча. Резултат је секундаран, истиче Куртушић. Искристалисала се ситуација по питању најспремнијих. Сви су добили прилику. Рад на задовољавајућем нивоу
Мачва је припреме у Италији окончала, судећи по резултатима променљиво, али су они секундарни у односу на оне који ће бити од краја фебруара до маја, када се настави Прва лига, истичу у стручном штабу.

-Припреме увек посматрам као период у коме је резултат у другом плану, а сви играчи морају да добију минутажу како би показали колико заиста могу. Желели смо да пробамо 22 играча. Задовољан сам залагањем и радом, наравно увек се неко истакне, неко подбаци, али ја верујем у овај тим. Видљив је напредак и то ми је најважније – рекао је Иван Куртушић, стратег Мачве.

Улцињ база Металца
Први ривал Мачве у наставку, Металац из Горњег Милановца, припремао се у Улциљу и тамо забележио три победе: Ком (4:1), Јединство (3:1), Будућност (2:1), уз реми против Петровца (0:0). Њих до меча против Мачве очекују још три дуела: Трајал, Борац Чачак и Земун.


У првом мечу Мачва је савладала Карпати, суперлигаша из Украјине 2:1. Голове су постигли Ристивојевић и Радуновић. Шапчани су потом поражени од словеначког прволигаша Цеља 1:0 и друголигаша Брињеа 2:0. Последњи меч био је у Копру, против Јадрана и ту је Мачва головима истих играча остварила победу 2:0.

-Врло сам задовољан игром против Украјинаца и против Цеља, одличних екипа, пад је био против Брињеа. Ветар је био јак што је додатно отежало ситуацију. Сузили смо избор против Јадрана и пружили одличну игру. У глобалу сам задовољан припремама. Убеђен сам у успешније пролеће од јесени – додаје Куртушић.

Пре утакмице против Металца 25. фебруара, Мачву предстојећег викенда очекује генерална проба. У Славонском броду Шапчане ће угостити некадашњи тим Ивана Куртушића, Марсонија, тренутно члан трећег ранга хрватског фудбала, некадашњи прволигаш.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa