Инфо

15. фебруар 2023.15. феб 2023.
Фото: ПСД "Цер"

Фото: ПСД "Цер"

Шабачки планинари организовали традиционалну планинарску манифестацију

Одржан „Ноћни светосавски успон“

Шабачки планинари су у суботу, 28. јануара, пету годину заредом, организовали традиционалну планинарску манифестацију „Ноћни светосавски успон“. Овај успон изводи се на врховима планине Цер, на Савиндан, дан- два раније или пак касније, у дане викенда, у ком могу учествовати, мимо планинара, и остали заинтересовани грађани.

Формиране су две екипе. Прва, коју је предводила искусна планинарка Ивана Костадиновић, стартовала је из дворишта манастира Радовашница, крећући се стазом здравља, до виса Крстови, а затим ка планинарском дому „Липове воде“, одакле, после освежења, поново крећу ка манастиру Радовашница, али другом, кружном маршутом, преваљујући 16 километара, са знатним спустом, односно успоном, што од учесника захтева знатну психофизичку спремност. Другу екипу, која је стартовала из планинарског дома, крећући се гребеном Цера, у правцу виса Крстови удаљеног од дома пет километара, предводио је Милан Ботић.

Учесници, обе екипе, срели су се на на Крстовима по предвиђеном времену, код стогодишњег храста, одакле у ноћи допиру до равне Мачве и долине jадранских села, Јошеве, Милине, Трбосиља и планине Иверак... По пристизању у планинарски дом „Липове воде“ настављено је дуржење у топлим просторијама, да би касније једна екипа наставила свој пут ка Радовашници, а друга ка Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa