Инфо

15. фебруар 2023.15. феб 2023.
Фото: Планинарско-смучарско друштво „АЦЕР“,  Власенице

Фото: Планинарско-смучарско друштво „АЦЕР“, Власенице

Поход на Пјеновац 2023

Наставак традиције

Шабачки планинари и ове године, како то традиција већ налаже, у викенду за нама, упутили су се пут Власенице, на једну од најмасовнијих акција у региону, „Поход на Пјеновац 2023“, коју организују наши пријатељи из Планинарско-смучарског друштва „АЦЕР“ из Власенице, уз помоћ Туристичке организације Власеница.

У походу су поред планинара из Шапца учествовала и друштва из Србије, Републике Српске, Федерације БИХ, Хрватске, Црне Горе и Македоније. Снег и температурни минус употпунили су планианрско уживање. Подједнако смо уживали са домаћинима, имајући у виду да је ова акција уписана у календаре свих планинарских друштава у региону. Поход је оправдао углед који је грађен претходних година.

Након праве мећаве у суботу, у недељу нас је дочекао магловит дан на планини Јавор, преко метар снега, на појединим местима и наноси од два метра и одлични домаћини из Власенице, уз доста омладине и деце. Права зимска идила и рај за очи.

Караван је кренуо, од пећине поред магистралног пута Власеница-Хан Пјесак. Планинари су прошетали рутом дугом 18км, уживали у чарима Јавор планине. Стаза је водила преко Дебелог брда, Игришта, Подкозловаче, поред ријеке Бјеснице, преко Мркова, до Пјеновца, уз успутне краће одморе.

Ове године , рекордан број друштава, и поред не баш идеалних временских услова, најбољи је показатељ и признање локалном друштву, које је ову акцију , организовало на завидном нивоу. Ни једног момента нам није засметало, што смо газили снег и до колена, кисли готово три часа и на крају ходали по леденом путу ка Манастиру Пјеновац. Крај акције је био код манастира, Пјеновац, Српске православне цркве који се налази у селу Пјеновац, општине Хан Пјесак.

Пријатеље из Власенице позивали смо, да се опет дружимо и на нашем Церу на традиционалној акцији Трагом Друго Прекобројног пука 19. августа 2023.године и обећали да следеће године долазимо још масовније да подржимо ову по свему јединствену акцију. Ведро.
Хаџи Војислав Живановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa