Инфо

15. фебруар 2023.15. феб 2023.
Петоструки стрелац у Зрењанину: М. Дакић

Петоструки стрелац у Зрењанину: М. Дакић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Шамот не сме изненадити

Победа сигурна, али не и лака у Зрењанину. Учвршчћивање на позицији два. Шамот важан у плеј оф борби и провера пред Куп дерби. Циљ Шапчана плеј оф, Војводина знатно изнад других тимова
Стари ривали, два велика рукометна имена, Пролетер и Металопластика Еликсир одиграли су занимљив меч који би се могао описати у таласима. Гости би стигао до осетније предности, домаћин се враћао и тако неколико пута. Најважније за овдашњи клуб је да је нови „плави“ талас, у последњих десет минута био неукротив и да је на концу донео сигурну победу за учвршћивање на позицији два.

Распоред је такав да и у трећем колу је ривал неко ко не би смео да изненади у Шапцу и угрози нова два бода. Још једно познато рукометно име Шамот стиже у халу „Зорка“ као аутсајдер. Уз свако поштовање према традицији овог клуба, квалитетом не може да парира Металопластици и само лош наступ домаћих би могао донети неизвестан меч.

Пролетер – МП Елискир 28:32 (16:19)
Зрењанин. Гледалаца: 250. Судије: Милосављевић и Тривковић (оба Бешка). Седмерци: Пролетер 6(6); МП 5(4). Искључења: Пролетер 12; МП 14 минута.
ПРОЛЕТЕР: Карлаш 8, Кнежевић 1, Л. Павловић 2, Скубан 3, Рудић 1, Поповић, Брети, Терзић, Кривошија 7(5), Соврлић, М. Павловић 2, Барјактаревић 3(1), Кереши, Вукадиновић 1, У. Ковачевић, М. Ковачевевић.
МП ЕЛИКСИР: Павковић (4 одбране), Додић 6, Карић, Јевтић, Срдановић 3, Мирковић, Миловановић, Иванић 5, Арсић (7 одбрана), Дамњановић, Симић 2, Брајовић 11(4), Јовановић, Паповић, Петровић, Дакић 5.


Неубедљива игра Динама у протекла два кола утицала је да Панчевци падну на четврто место, а Металопластика Елисир се учврстила на другом и на победу минуса је у односу на Војводину. Још важније је да су Шапчани на плус пет од прве екипе испод плеј оф црте, а тренутно петопласирана Звезда гостује у хали “Зорка“ средином марта.

-Реално је Војводина за копље изнад свих, по саставу, улагању, ту нико не можда им парира и сигурно су први фаворити. Динамо је испод њих по питању финансија и средстава, Партизан напредује, Звезда, Раднички и још је све отворено. Наш циљ је плеј оф, напредујемо ка томе, али је првенство изједначено и још 11 кола пред нама – рекао је након меча у Зрењанину тренер Владан Матић.

Б. Мирковић


Након гостовања Шамота, Металопластику и наредне среде, 22. фебруара очекује дуел у Шапцу. У питању је дерби четвртфинала Купа Србије. Петопласирани тим претходне сезоне, тренутно други на табели, Металопластика, која брани трофеј, након успеха у претколу против Звезде, дочекује званичног вицешампиона, тренутног суседа на табели Партизан. Победник ће на финални турнир.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa