Инфо

15. фебруар 2023.15. феб 2023.
Најбољи на опроштају од Европе: О. Стојановић

Најбољи на опроштају од Европе: О. Стојановић

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Евро сезона за памћење

Вашаш квалитетнији и заслужено у полуфиналу. Велика европска сезона за ВК Шабац. Једини од девет клубова из региона у четвртфиналу. Победе против великана. Трибине испуњене, атмосфера посебна. Подстрек за даље
Јесте Митровић бранио најбоље ове сезоне, јесте Вашаш имао гранитну одбрану, али најзначајнији разлог за крај европског пута Шапца је чињеница да је ривал квалитетнији и искуснији, те да је овдашњи клуб жреб спојио са првим фаворитом Евро купа. Није лако прихватити крај, али овај је лакши, јер нема жала, већ много лепих тренутака. Никада до сада ВК Шабац није овако дуго боравио у Европи, први пут је дочекао наредну календарску годину, никада није одиграо овај број утакмица, 12, нити забележио више победа, савладан је полуфиналиста Евро купа, фаворит за финале, Трст, елиминисан гигант као што је Барселона, а поново су биле потребне монтажне трибине за повећање капацитета базена.

Успех за шабачки спорт
ВК Шабац је у протеклих осам непуних година, од повратка на Градски базен, учинио бројне искораке за спорт у Шапцу. Први је клуб који је донео мушку сениорску титулу (2019. године) у колективном спорту после 31 године, дуплу круну после 33. Први је учесник квалификација за елитно европско такмичење после 30 година и први учесник четвртфинала европског такмичења након девет година.

Шабац – Вашаш 6:9 (1:2, 1:3, 0:1, 3:3)
Градски базен. Гледалаца: 1.000. Судије: Хуамандреу (Шпанија) и Шоп (Немачка). Искључења: Шабац 15; Вашаш 14. Петерци: Вашаш 2(0).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић 1, Репановић, Станић, Круг, Бараћ 1, Тохољ, Тубић 1, Шулц 1, Стојановић 2, Шаикутидинов, Гавриловић.
ВАШАШ: Митровић, Бргуљан 1, Жеринвари 1, Ранђеловић 2, Коњарик 1, Мезеи, Симон 1, Нагаев 2, Ердељи, Батори 1, Бедо, Седлмајер, Мизеи.


-Направили смо неке грешке, није нас гол хтео, но и Вашаш је одиграо вероватно најбољу утакмицу сезоне и реално је квалитетнији, те на крају свега нема шта да замерим мојој екипи. Труд и залагање су били све време на максимуму. Поносни смо на наступ у Европи ове сезоне – истакао је тренер Немања Личанин.

М. Репановић


Пласман у полуфинале је велико задовољство, а играти у атмосфери као што је била на Градском базену привилегија.

-Уз овакву одбрану можемо против било које екипе у Европи да играмо. Срце ми испуњава призор са Градског базена, овај број навијача, толико деце, велика подршка која је од прве до последње секунде снажна и увек спортска, то је богатство за ватерполо. Шабац је и у том сегменту и у раду клуба, од најмлађих категорија до сениора пример за друге. Волео бих да је више оваквих центара у Србији – наглашава тренер Вашаша Слободан Никић.

Највернија публика у комплетном Евро купу


Пут у Европи за Шабац је почео на квалификационом турниру за Лигу шампиона у Сплиту, настављен у Евро купу. Савладане су велике екипе попут Стеауе, Трста, Јадрана, одлучоивала је једна лопта у мечевима против учесника Лиге шампиона Јадрана из Сплита, полуфиналисте Евро купа Савоне, а на концу Шабац је једини представник региона који је доспео до четвртфинала Евро купа. Раније су елиминисани: Ц. Звезда, Партизан, Валис, Младост Загреб, Соларис Шибеник, Крањ, Приморац Котор, Јадран Херцег Нови.

-Ово је велики успех за нас и клуб. Жао ми је што смо се поразом опростили, али смо поносни што је у нас веровала најбројнија публика у Србији и верујем да смо оправдали поверење – изјавио је Михаило Репановић, првотимац Шапца.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa