Инфо

19. јануар 2012.19. јан 2012.
ЕКСКЛУЗИВНО: ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ ЗА „ГЛАС ПОДРИЊА“ ПОВОДОМ НЕДАВНОГ НАСТУПА У ШАПЦУ

ГИТАРА ЈЕ МОЈ ПРОЗОР У СВЕТ

Све љубитеље врхунске гитарске музике обрадовала је информација да је Град Шабац одлучио да у Нову годину, по јулијанском календару, уђе уз Влатка Стефановског, једног од најбољих гитариста ових простора, Европе и света свих времена, и његов трио. Тим поводом, са задовољством је прихватио разговор за лист „Глас Подриња“
Влатко, хвала што си издвојио приличан део времена у оквиру наступа у Шапцу, за овај разговор за лист „Глас Подриња“. Шабац је једна од „музичких станица“ коју радо посећујеш на пропутовањима кроз Балкан и цео свет, и тиме Шапчанима правиш задовољство што уживо могу да те виде и чују.
- Хвала листу „Глас Подриња“ на позиву, уз поздраве свима, захвалност и граду Шапцу што ме позвао да наступим пред Шапчанима, али и становницима других места који воле нашу свирку. Драго ми је што сам баш ја изабран за наступ за Стару нову годину, или Василицу, како је зовемо у Македонији. Најинтересантније ми је што се Шабац одлучио за рокенрол. То је, за мене, велики комплимент, а имам и пријатеље овде, па баш радо долазим у ваше лепо место. Тиме Шабац показује какав му је укус, који су културни и уметнички „апетити“ града. Интересантно је још више због тога што је Шабац до пре двадесетак година важио за центар некадашње новокомпоноване народне музике, а касније и турбо - фолка. Али промене су очигледне, па сам тако и ја наступао неколико пута у вашем граду, на разним фестивалима, у тврђави, а Шабац показује све веће интересовање за рокенрол.
Да ли је овај наступ у Шапцу увод у велику турнеју „Кингс оф стрингс“?
- Ово ми је прва свирка ове године. Одмах из Шапца путујем за Амстердам, на пробе „Кингс оф стрингс“, а онда следе наступи у Марибору, Сплиту, Скопљу, Софији, Упсали и многим другим градовима. Зато за овај наступ можемо да кажемо да је увод и загревање за тај велики пројекат који следи.
Многе ће изненадити, али знам да јегуље имају везе са твојим музичким стваралаштвом!
- Ууу, где си то пронашао? Све има везе, зато што човек током година улази из фазе у фазу, из пројекта у пројекат, заблуде у заблуду, илузије у илузију. То су били дечачки дани, а ВИС „Јегуље“ најранија фаза мог бављења музиком. Невероватно је да си до тог податка дошао, јер то је први бенд у коме сам наступао.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa