Инфо

23. фебруар 2023.23. феб 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

РФ ПИО И ОВЕ ГОДИНЕ ИЗЛАЗИ У СУСРЕТ КОРИСНИЦМА ПЕНЗИЈА

Бесплатно бањско лечење

Право да конкуришу имају сви корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Републике Србије у трајању од 10 дана
Директор шабачке филијале Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (РФ ПИО) Александар Перановић представио је програм бесплатне рехабилитације пензионера у бањским лечилиштима Србије.

Право да конкуришу имају сви корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Републике Србије у трајању од 10 дана.

- РФ ПИО и ове године омогућио је нашим најстаријим суграђанима лечење у једном од 26 бањских лечилишта на територији Србије. Корисници пензија могу аплицирати у најближој филијали Фонда према месту пребивалишта. Пријаве се могу поднети и у најближој организационој јединици Фонда, уколико пензионер у време подношења пријаве борави ван свог места становања.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА
пензијски чек; доказ о висини пензије из иностранства (извод банке, потврда иностраног носиоца социјалног осигурања и друго); попуњену пријаву са изјавом, на прописаном обрасцу, где жели да користи рехабилитацију, да осим пензије корисник нема других личних примања, да није користио рехабилитацију по огласу у 2020, 2021. и 2022. години и да овлашћује Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање да у његово име и за његов рачун закључи уговор о пословној сарадњи са устaновом у којој ће користити право на рехабилитацију; расположиву медицинску документацију, уколико је корисник поседује.


На конкурс се могу пријавити корисници чија пензија не прелази 37.809 динара.

- Такође, битно је истаћи да се као и они који су пола радног стажа остварили у иностранству, а другу половину у Србију, али збир не сме прелазити поменуту цифру. Овом мером настављамо добру традицију, с тим да морам истаћи да особе које су користиле овај подстицај протекле три године неће проћи ове године на конкурсу, истакао је директор Перановић.

Битно је истаћи да се као и они који су пола радног стажа остварили у иностранству, а другу половину у Србију


Шабачка филијала укупно има 90.000 осигураника и око 55.000 корисникиа пензије.

- Бесплатно лечење у бањи биће омогућено за 800 корисника пензија, 500 старосних, 100 инвалидских и око 200 породичних. Један од услова за конкурс је да корисници пензије немају примања по другим основама. Фонд сноси трошкове смештаја и путне трошкове пратиоца слепог лица и пратиоца детета које је остварило право на породичну пензију, а неспособно је за самосталан живот и рад, додао је Перановић.

Конкурс је отворен 11. фебруара и траје до 2. марта.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa