Инфо

23. фебруар 2023.23. феб 2023.
Н. Марковић – капитен (ВК Шабац)

Н. Марковић – капитен (ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Близу остварења циља

Три меча. Два против екипа где се може циљати победа. Близу зацртаног циља. Провера против моћног Југа и два црногорска представника. Последњи турнир за ову сезону у регуларном делу
Пре нешто дуже паузе ватерполисте „Шапца“ очекују још три утакмице у овосезонском издању Премијер регионалне лиге и уколико не буде непријатних изненађења и неочекиваних резултата, тиме би требали да ставе тачку на још једну сезону у елити бивше Југославије, обезбедивши да се тамо нађу и у наредној сезони.

У Дубровнику, ватерполо граду који ће угостити учеснике последњег турнира међу којима је и Шабац, овдашњи клуб очекују три дуела. Меч против домаћег Југа је меч против једног од фаворита за титулу и дуел где је све осим победе „југаша“ истинска сензација. Југ је сигуран на финалном турниру, близу финалног турнира Лиге шампиона, има најбољег стрелца Лиге и јасно је које су му амбиције. Много више прилике за бодове и математички обезбеђивање статуса у елити Шабац очекује у дуелима против Приморца и новског Јадрана.

Которани су на самом зачељу, без освојених бодова и само их врло успешан турнир може спасити елиминације у А1 лигу. У питању је млада екипа, освајач Купа претходне сезоне, но додатно ослабљена одласком најбољег стрелца и играча Драшковића, репрезентативца Црне Горе, који је прешао у Раднички. Тренутни лидер екипе је познати играч, некадашњи члан Шапца Филип Гардашевић.
Наступали су у квалифкацијама за Лигу шампиона, а потом и Евро куп.

Новљани имају тренутно бод више од Шапца, али екипа Немање Личанина има једну победу у дуелу ове сезоне. Кључни меч за пласман у осмину финала Евро купа Шабац је решио убедљиво против Јадрана, те је реално очекивати изједначен дуел где ће нијансе одлучити.

Шабац и опасну зону тренутно раздваја три бода. У односу на Морнар и Соларис има и бољи међусобни дуел, док је против Партизана играо нерешено.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa