Инфо

23. фебруар 2023.23. феб 2023.
Н. Радић у мечу против Војводине

Н. Радић у мечу против Војводине

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Оснажене Боранке у Шапцу

Бор прилика за нову победу, али неопходан опрез. Бор појачан у односу на јесен и у бољој форми. Превише повреда утицало на пораз у Београду. Јагодина прејака између плеј оф зоне и места за нижи ранг само седам бодова. Традиција на страни Медиицнара
После блиставих недеља Медицинара, морала је уследити једна, тешка, где су се везала два неуспеха. Као и целе сезоне, борба са повредама била је тежа од ривалки и стручни штаб је био принуђен да наступи у значајно измењеном саставу, најпре у четвртфиналу Купа, а потом и на гостовању у Јагодини. Цена тога су два пораза, крај такмичења у једном, но на табели је још шабачки клуб у врху пред важан дуел против Бора у хали „Зорка“.

Био је шабачки тим близу финалног турнира Купа. Иако ослабљене водиле су против Црвене Звезде и пет голова разлике овдашње рукометашице, 14:9 међутим искуство домаћих предвођених Вањом Ђорђевић омогућило је повратак домаћина у финишу полувремена, а потом и кључно вођство средином наставка. Медицинар је угрозио минус, но није имао снаге до краја да врати неизвесност. На крају 29:27 за домаће. У Јагодини су плаво-беле наступиле без првог голмана Цвејић, капитена и најбољег играча Радовић, најбољег стрелца Васић, а већ од 20. минута и без Иване Цветиновић, важне посебно у дефанзиви, те се јачи отпор лидеру није могао ни очекивати.

Јагодина – Медицинар 31:16 (14:5)
Јагодина. Гледалаца: 200. Судије: Бубања и Црњански (оба Б. Паланка). Седмерци: Јагодина 1(1); Медицинар 4(2). Искључења: Јагодина 12; Медицинар 16 минута.
ЈАГОДИНА: Радивојевић (1 одбрана), Аџић 1, Којичић, Симатовић 3, Пејовић 5(1), Сукур 4, Гугач 6, Радевић 4, Хлогик (7 одбрана), Марковић 3, Бојичић 2, Ђурашиновић (1 одбрана), Богуновић 3, Стојановић.
МЕДИЦИНАР: Јарић (5 одбрана), Х. Петрић 4, Ђукановић, Радић 5, Којић 2, Лацковић, Т. Васић, Благојевић 1, Е. Петрић 2, Цветиновић, Стевић 1, Драгосављевић 1, Мандић, Јаковљевић (5 одбрана).


Медицинар је још трећи, а у госте им већ у петак долази тим у борби за опстанак. Боранке су на старту имале тежак распоред и оствариле су победу тамо где је то било једино и реално, против Радничког на свом терену и Панчева. Јагодина, Бекамент и Војводина су ипак прејаки. Велико појачање су добили у Милици Пап која је комплетирала одличну бековску линију где су: Сујић, Мајкић, Петровић, Богдановић. Снажнији су него током јесени, а већ неколико сезона екипу предводи искусни Зоран Барбуловић. Медицинар је успешан против Боранки у Шапцу претходних сезона, има дуг низ тријумфа.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa