Инфо

23. фебруар 2023.23. феб 2023.
М. Јевтић

М. Јевтић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

На бодове у Кикинду

Рутиснак победа против Шамота. Кикинда квалитетом није на нивоу Металопластике. Наставак плеј оф борбе. Синоћ у Купу против Партизана
Металопластика Еликсир успела је да одмах против Шамота искаже разлику у квалитету, преузме конце игре од првог минута и сигурно контролише читав ток меча оставивши времена да размишља о тежој и важнијој утакмици која је одиграна синоћ. У среду је у хали Зорка одигран дуел екипа из тренутне плеј оф зоне, претходне сезоне петопласираног и трећепласираног тима, Металопластике и Партизана у оквиру четвртфинала Купа. Исход не знамо у тренутку док настаје овај текст, али је он на порталу Гласа Подриња.

МП Еликсир – Шамот 65 (А) 30:17 (16:9)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 1.000. Судије: Колак (Крагујевац) и Милошевић (Јагодина). Седмерци: МП 3(2). Искључења: МП 12; Шамот 12 минута.
МП: Павковић (4 одбране), Додић 3, Јевтић, Ћосић 1, Срдановић 3, Мирковић 5, Миловановић, Иванић 3, Арсић (17 одбрана), Дамњановић 1, Симић 3, Брајовић 5(1), Јовановић 1, Паповић, Петровић, Дакић 5 (1).
ШАМОТ: Чоловић, Прековић, Радисављевић, Илић 1, Барбатесковић 1, Змајевић, Живојиновић 2, Спасић, Крејовић, Мрдовић, Ломић, Змајевић, Илинчић 3, Мрда 3, Лековић 1, Дамњановић 6.


Било да је бранилац трофеја учесник финалног турнира или да је у овој фази окончао такмичење у Купу, све снаге су већ усресређене на још један меч где је победа императив како би се што раније осигурао плеј оф. Приступ из меча против Шамота је добра основа за планове у Кикинди.

М. Срдановић


-Одиграли смо солидну 6-0 одбрану, одличну 5-1, успели смо у транзицији да постигнемо лакше голове и немам замерке на наступ. Знам да можемо боље и с тим циљем улазимо у све наредне мечеве. Важно је да се после дуге паузе на паркет вратио Милан Јовановић, постигао гол и надам се да ће то бити и за њега велики подстрек за даље – истакао је Владан Матић, тренер Металопластике Еликсир.

Две победе М 14
Селекција Металопластике Еликсир до 14 година одиграла је још два меча у анставку Супер лиге РС Војводине. Савладали су екипе Потисја 22:21 и Врбаса 26:23, преузевши прву позицију на табели. Селекције до 12 и 16 година нису играле претходног викенда.


Кикинђани су у врло слабој форми. Победили су само једном у последњих шест кола. Претрпели су убедљив пораз од директног ривала у борби за опстанак, Пролетера и то на свом паркету у последњем колу и реално немају квалитет који се може мерити са Шапчанима. Стојановић из Топличанина и Ракић из Југовића су ангажовани за бековску линију. Водећи играч је некадашњи бек Металопластике Милан Лисица, а генерално је реч о врло искусној екипи, но свакако квалитативно слабијој. Победе које је остварила биле су против просечних ривала.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa