Инфо

19. јануар 2012.19. јан 2012.
ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ПСЕ

ШАБАЦ БЕЗ ПАСА ЛУТАЛИЦА

На локацији иза Службе зеленила ЈКП „Стари град“ крајем прошле године почела је прва фаза изградње Прихватилишта за псе. Градоначелник Шапца Милош Милошевић прошлог петка присуствовао је радовима чији је завршетак планиран до краја марта 2012. године. Подсетивши на неповољну ситуацију коју је узроковао Закон о заштити и добробити животиња, да се напуштени пси након прегледа и медицинског третмана враћају на улицу, градоначелник је истакао да ће изградњом трајног објекта за смештај напуштених паса један од највећих комуналних проблема на подручју Града Шапца бити решен.
- Прихватилиште ће бити изграђено кроз три фазе. Прва је почела недавно, подразумева изградњу десет боксова са испустима у које је могуће сместити 150 паса и коштаће десет милиона динара. Наредне године планиране су друга и трећа фаза, што значи да ће у оквиру Прихватилишта, поред још десет боксова, бити и просторије за пружање ветеринарских услуга и чување хране, рекао је градоначелник Милошевић и најавио решавање проблема напуштених паса увођењем одговарајућих накнада које становници града већ плаћају.
Како је нагласио начелник Градске управе Града Шапца Милош Станојчић, изградња Прихватилишта је нужан услов за решавање проблема напуштених паса али није једина мера у настојању да грађани буду безбедни на улицама.
- Пре две седмице промењена је градска одлука која сада налаже да сви власнички пси буду обележени, чиповани, а такође налаже формирање јединственог регистра података о напуштеним псима, што ће омогућити идентификовање власника напуштеног пса. Такође, према изменама одлуке, власнички пси приликом шетње морају имати корпу на њушци. Поред репресивних мера, које су нажалост неопходне, инсистираћемо на едукацији. Запослени у ветеринарској станици посећиваће школе и разговарати са најмлађима, а планиране су и емисије на тему правилног односа према животињама. Подизање свести грађана је незаобилазно у решавању проблема напуштених паса и стицању одговорности према животињама, рекао је Милош Станојчић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa