Инфо

19. јануар 2012.19. јан 2012.
УКИНУТА ГОДИШЊА РЕГИСТРАЦИЈА ТРАКТОРА

СМАЊЕН УДАР НА СЕЉАЧКИ ЏЕП

Влада Србије усвојила предлог измена и допуна Закона о безбедности саобраћаја на путевима, којим се укида регистрација трактора сваке године
До измене Закона дошло је како би пољопривредна газдинства била поштеђена додатних трошкова.
- Уместо регистрације, сваке године биће обавезан технички преглед трактора. Као потврда о обављеном прегледу добијаће се налепница. Регистрација се мора извршити само у случајевима када долази до промене власника трактора. Када изађе правилник о техничком прегледу дефинисаће се тачан новчани износ регистрације пољопривредних машина. Биће одређена најнижа цена техничке провере испод које предузећа за обављање ових услуга не могу ићи, кажу испред шабачког „Ауто Мото клуба“ који врши технички преглед и комплетну регистрацију свих врста возила.
Поред наведеног предложено је да се техничка провера трактора може обављати организовано по местима или општинама да би се смањио трошак прегледа пољопривредних машина. У складу са овом одлуком „Ауто мото клуб“ Шабац обављаће техничке прегледе у селима са прописаном опремом коју носе са собом.
Пољопривредни произвођачи су задовољни овом одлуком, јер ће имати издатак мање након тешке и сушне производне године. Просечна пољопривредна домаћинства која имају један или два трактора моћи ће да уштеде око 1.000 евра годишње.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa