Инфо

2. март 2023.2. мар 2023.
Јесењи дуел против Вршца: А. Поповић

Јесењи дуел против Вршца: А. Поповић

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Вршачки изазов

Мачва игра против притиска и традиције. После Митровчана Вршац. Реми у Милановцу чува наду. Победа за наставак плеј оф борбе
Почело је ремијем у Гоњем Милановцу, важним бодом, али да би он имао пуну снагу, морала су га испратити три у Шапцу. Два гола је постигао Металац, срећом један у сопствену мрежу, а Самуровић је одбранио једанаестерац сачувавши бод. Реми ће заиста вредети више уколико је у јучерашњем дебију пред домаћом публиком у 2023. Мачва остварила победу против специфичног суседа Радничког из Сремске Митровице, тима најбпље одбране и једног од најнеефикаснијих напада Лиге.

-Задовољни смо бодом, али смо желели три и мислим да смо у првом делу били бољи. Ритам је тежак и важно је да покажемо добру физичку спрему, психолошку снагу и одмах се наметнемо као плеј оф кандидати – истакао је тренер Иван Куртушић.

Металац (ГМ) – Мачва 1:1 (1:0)
Г. Милановац. Гледалаца: 800. Гл. судија: Давид Матић (Н. Сад); помоћници: Рађен (НС) и Радовановић (Гружа). Стрелци: Максимовић у 15. за Металац; Николић (аг) у 52. за Мачву. Жути картони: Жакула и Нешић (Металац); Поповић и Белић (Мачва).
МЕТАЛАЦ: Мирковић, Николић, Бачкуља, Милинковић, Фићовић, Шта, Марковић (Жакула), Максимовић (Абах), Стевић (Нешић), Милошев (Фуртула), Станојевић.
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Јевтић, Ристивојевић, Стевановић, Јововић (Враштановић), Белић (Савковић), Мићановић (Новаковић), Пејовић, Радуновић, Бранковић (Ристић).


Мачва је у среду играла против Радничког, а већ у недељу је чека гостовање у Вршцу. Новајлија у Првој лиги је био једно од пријатнијих изненађења на почетку сезоне, но временом је изгубио замах. Ипак, још жели у плеј оф и један је од директних ривала Мачве на том путу. Почелу су победом против Радничког, јуче су гостовали у Крушевцу, зависно од исхода могли су и близу врха, а свакако против Мачве имају највише амбиције. По свим параметрима су између њих и Мачве нијансе и то су тимови који имају много сличности. Током зиме су их појачали искусни халф Тасић и крило Тодоровић из Леотара, као замене за Мажића и Бабовића. Јевгењи Павлов је најбољи стрелац и највећа опасност. Вршчани су солидни, али не превише незгодни домаћини, док је Мачва неубедљив гост.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa