Инфо

2. март 2023.2. мар 2023.
Победнички крај сезоне (фото: ВК Шабац фб)

Победнички крај сезоне (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Победнички крај

Две победе у три меча последњег турнира. Место у средини табеле. Ефикасни дуели против јаких ривала. Осигурана шеста година у низу и елити региона. Предах од утакмица пред наставак сезоне
Гледајући ривале ватерполисти Шапца су остварили максималан реалан учинак на последњем турниру Регионалне ватерполо лиге. У три меча остварене су две победе, једини пораз су претрпели од одличног Југа који је, при томе, био и домаћин, те су овдашњи играчи осигурали место у средини табеле, пету сезону успешно окончали у једној од најјачих лига Европе и обезбедили да и у наредној сезони наступају у регионалној елити.

Југ – Шабац (5:5, 2:1, 5:2, 2:1)
Дубровник. Судије: Обрадовић и Ђурашковић (оба Ц. Гора). Искључења: Југ 11; Шабац 13. Петерци: Југ 2(2); Шабац 1(1).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић 1, Репановић, Коптесв, Кораћ 2, Бараћ 1, Станић, Тубић 1, Шулц 1, Стојановић 1(1), Шаикутидинов, Гавриловић (8 одбрана), Тохољ 2.

Шабац – Приморац 13:8 (0:3, 4:3, 4:1, 5:1)
Дубровник. Судије: Периш и Савиновић (оба Хрватска). Искључења: Шабац 9; Приморац 8. Петерци: Шабац 1(0); Приморац 1(1).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић 2, Коптесв 1, Кораћ 1, Бараћ 2, Станић, Тубић, Шулц 2, Стојановић 2, Шаикутидинов 1, Гавриловић (8 ОДБРАНА), Тохољ 2.

Јадран (ХН) – Шабац 12:17 (4:3, 2:3, 4:8, 2:3)
Дубровник. Судије: Радичевић и Периш (оба Хрватска). Искључења: Јадран 11; Шабац 16. Петерци: Јадран 2(2); Шабац 1(1).
ШАБАЦ: Живојиновић (8 одбрана), Мараш, Марковић 2, Репановић 2, Коптесв 1, Кораћ 2, Бараћ, Станић, Тубић, Шулц 5 (1), Стојановић 3, Шаикутидинов, Гавриловић, Тохољ 2.


Нису били комплетни Шапчани у Дубровнику, недостајао је Никита Круг, али су одиграли три ефикасна меча. Против Дубровчана су прво полувреме били у егалу. Тек је серија 3:0 „југаша“ одлучила победника. Иако су лоше стартовали „чивијаши“ против Приморца, имали минус три после осам минута, половина другог периода беше довољна да се врате, а потом и да већ у трећем направе кључну предност.

Утакмица против Јадрана је била за све ватерполо сладокусце. Испуњена головима, атрактивним акцијама и што је најважније другом победом шабачке екипе над великим херцегновским клубом у овој сезони. До сада Шабац није имао решења за Јадран, а овај пут је у два важна меча однео бодове. Најпре их је директно елиминисао у Евро купу, а потом и престигао на табели Регионалне лиге.

А. Бараћ


Финални турнир организоваће Нови Београд. Он ће у полуфиналу играти против Југа, док се у другом састају Јадран Сплит и Раднички Крагујевац. Приморје је нови члан Премијер лиге, Приморац Котор ће у А1 лигу, а бараж играју Валис и Соларис.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa