Инфо

26. јануар 2012.26. јан 2012.
МЛАДИ ТАЛЕНТИ АК “ЦЕР“

АТЛЕТСКА БУДУЋНОСТ

Већ више од годину дана при Атлетском клубу “˜“™ЦЕР“™“™ Шабац ради Атлетска школа која окупља преко двадесеторо деце. Под будним оком тренера Жике Опанковића стасавају нове атлетске наде Србије.
Почетак рада датира из октобра 2010. године када је уз тренера било само петоро деце која су „прегрмела“ целу прошлу, прилично оштру зиму. Најдужи „стаж“ у групи имају : сестре близнакиње Ксенија и Симона Опанковић, Марко Лазић, Николина Божић и Немања Петровић. Радило се, као уосталом и ове зиме, искључиво напољу. Полигон на Живинарнику, Летњиковац, трим стаза на Старом граду, Градски стадион... није било препрека за редован тренинг. Од фебруара прошле године група је почела да се увећава а успеси ових младих такмичара били су најбољи мотив за још неку талентовану децу да се прикључе и опробају у атлетским водама. У групу долазе Катарина Илић, Катарина Новаковић, Филип Тарлановић и Лука Џиновић па је и конкуренција појачана, како на такмичењима тако и на тренинзима. Током лета се прикључује још једна група деце која су такође брзо заволела овај спорт и показала велики напредак. Браћа Никола и Немања Ракић, Стефан Максимовић, Јана Исаиловић, Теодор Антић, Софија Ненадовић и Николина Пуповац, као и још неколицина деце која повремено тренирају. Интересантно је да сва деца долазе из само две шабачке основне школе, и то из ОШ „Јеврем Обреновић“ и ОШ „Стојан Новаковић“. То је доказ колико успеси ових малих спортиста утичу на њихове другаре из школе да и они крену истим спортским путем и опробају се у атлетици.
- Ова група младих атлетичара је учествовала на бројним такмичењима широм Србије, како на кросевима тако и на уличним тркама и на атлетској стази. Освојено је око 70 медаља. Обзиром да за овај узраст не постоји званично првенство Србије, најјаче такмичење за њих је серијал Кроса РТС. Осморо деце из ове групе је освајало медаље на овом престижном такмичењу а титулом „Апсолутни шампион Кроса РТС за 2011. годину“ су се окитили предшколац Немања Ракић и Ксенија Опанковић, ученица ИИ разреда. Досадашњим резултатима још су се издвојили: Николина Божић, Јана Исаиловић, Стефан Максимовић, Симона Опанковић, Марко Лазић, Немања Петровић и Лука Џиновић а и остала деца из дана у дан видно напредују, поносан је на своје мале шампионе Жика Опанковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa