Инфо

26. јануар 2012.26. јан 2012.
ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ

ИМАМО ШАНСЕ ЗА ЗЛАТО

Рукометна репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства и тиме остварила свој први циљ, одлазак на олимпијске квалификације. Директор репрезентације Владица Спасојевић говорио је за “Глас Подриња“ о даљим жељама и амбицијама тима.
-Ово је најбољи рукометни резултат од самосталности Србије. После оваквог старта наравно да апетити и очекивања расту, али и код играча као и код стручног штаба преовлађује жеља да се освоји медаља. Предстоје нам утакмице полуфинала и финала и за одличије нам је довољна победа на једној од те две утакмице. Наравно да би најбоље било да победимо прву, а затим и другу утакмицу али само освајање медаље био би велики успех српског рукомета.
Спасојевић каже да је играче после доброг резултата захватила тренутна еуфорија али да се труде да то не остави трага на нормалан ритам живота и рада. По његовом мишљењу направљена је само прва претпоставка за коначно задовољство. Што се тиче противника ког прижељкују у полуфиналу мишљења су различита.
-Селектор мисли да би била добра Француска. Неки играчи би желели Хрватску, други Шпанију. Најважније је да противник мотивише и играче и стручни штаб да имају разлога да дају свој максимум, сматра Владица Спасојевић.
Мисли да је најважније сачувати снагу и добро одиграти полуфиналну утакмицу. Ипак каже да су близу злата и да имају шансу.
-Када смо кренули имали смо велику жељу која и данас постоји. Ако не желите нешто сигурно да то нећете ни остварити. Мислим да уз мало среће и подршку навијача можемо да уђемо у финале где би нам сребро било загарантовано.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa