Инфо

9. март 2023.9. мар 2023.
Заједничким напорима до бољих услова за рад и већу безбедност грађана
ЛУКА ЧАУШИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА И ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКОЈ ЈЕДИНИЦИ

Заједничким напорима до бољих услова за рад и већу безбедност грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић посетио је прошле недеље ватрогасно-спасилачку јединицу у Коцељеви и разговарао са ватрогасцима- спасиоцима о унапређењу услова за њихов рад и повећање безбедности грађана. Претходно је у разговору са руководством општине постигнут договор о заједничким активностима на побољшању услова рада ове јединице.

–Пре свега, стратешко опредељење Министарства унутрашњих послова јесте унапређење услова рада за ватрогасце-спасиоце, припаднике сектора за ванредне ситуације МУП. Ја сам овде дошао и да бих сагледао стање објеката, возила, опреме са којима наши ватрогасци-спасиоци раде и дозволите ми да искажем захвалност народном посланику Верољубу Матићу и председнику општине Коцељева Душану Илинчићу на иницијативи да средствима локалне самоуправе реконструишемо објекат у коме раде и бораве припадници сектора за ванредне ситуације МУП- рекао је Чаушић.

Он је додао да ће Сектор, са друге стране, да побољша возни парк са једним новим ватрогасно-спасилачким камионом. Сем тога, разговарало се и о повећању броја ватрогасаца-спасилаца.

–Ми смо то већ предвидели и колико ове године ћемо да почнемо пријем нових припадника ватрогасно-спасилачког одељења Коцељева. Све ово, на крају крајева, има за циљ повећање безбедности грађана овог региона и читаве Србије- поручио је вршилац дужности помоћника министра и начелник Сектора за ванредне ситауције МУП.



Чаушић је изразио очекивања да ће садашња зграда ватрогасно-спасилачке јединице у Коцељеви у наредних од 60-90 дана у потпуности променити свој изглед, те да ће постати другачији, модеран и сређен објекат.

–Дакле, причамо о веома кратким роковима. Грађани су ти за које настојимо да мање брину, а ми, који смо задужени свакако да више бринемо, увек будемо на опрезу и да се трудимо да што боље радимо свој посао- закључио је Чаушић.

Најаву вршиоца дужности помоћника министра и начелника надлежног сектора о реконструкцији ватрогасно-спасилачког дома потврдио је и председник општине Коцељева који је рекао да је реч о иницијативи локалне самоуправе и Сектора МУП за ванредне ситуације.

–У гостима нам је вд помоћник министра и начелник сектора Лука Чаушић који је дошао да на терену сагледа целокупну ситуацију и да се договоримо око корака које предузимамо не би ли овај ватрогасни дом довели у неко пристојно стање, у стање у каквом треба да буде. Разговарали смо и о јачању капацитета саме јединице, како у људским ресурсима, тако и у неопходној опреми. Радујемо се због постигнутог договора који смо дефинисали и прецизирали одређене кораке, односно шта су задаци локалне самоуправе по питању реконструкције и адаптације постојећег простора, а шта ће нам конкретно из сектора обезбедити у циљу ојачавања ове ватрогасно-спасилачке јединице- напоменуо је Душан Илинчић и додао да општина настоји да све оно што не ваља доведе у стање у којем треба да буде и да се води рачуна о свим областима.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa