Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
Да се не заборави
Филм Олуја импресионирао Владимирце

Да се не заборави

У Дому културе прави празник незаборава донео је филм Олуја и младђим генерацијама али и онима који памте погром који исписује своје странице и овим филмом . Бројни житељи општине Владимирци били су дирнути погромом који се никако не сме заборавити , утисак је донет са обе пријекције .

Прво су ученици завршних радова основних школа Жика Поповић из Владимираца и Јован Цвијић из Дебрца и Посавотамнавске средње школе са домом ученика своје утиске преточили , многи у сузе и уздахе а преостали у гнев. Примерено младости дуго су збирани утисци који су код бројних ученика само надоградња онога што су чули од родитеља и предака а онима који први пут имају потпуну спознају почињеног зла само уздах могли уденути у болан утисак. Олуја утисака дуго је задржала младе у разговорима који су опет путоказ у незаборав који је темељни утисак понет са прве пројекције .

У вечерњем термину старији који памте колоне бола и носе неки свој утисак о непреболу било је дирљиво видети сузе али и чврсто сиснуте песнице подршке за све преживљено у срамотном чину.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa