Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
Пензионерске картице нове генерације
САОПШТЕЊЕ

Пензионерске картице нове генерације

Пројекат израде Пензионерских картица нове генерације је актуелан и важан, јер има за циљ да се на директан начин унапреди животни стандард пензионера. Ми смо и раније издавали Пензионерске картице, али су оне биле намењене заштити личних података пензионера и коришћене су за доказивање статуса пензионера. Сада нам је циљ да идемо корак даље, да омогућимо пензионерима да уз картицу при свакој куповини остварују попусте, као и да употребом картице добију одређене бодове којима ће у друштвено одговорним институцијама моћи да остваре додатне бенефите. Већ од 15.3.2023. почињемо са пријавама пензионера за израду картица, наредних месеци ћемо обезбедити учешће друштвено одговорних компанија у овом солидарном пројекту и од јесени би требало да почне коришћење Пензионерских картица на нов и функционалан начин. Суштина је да сваки пензионер који буде желео да му се изради Пензионерска картица, добијаће попуст при плаћању роба и услуга у целој земљи, а периодично ће остваривати додатне повластице о којима ћемо их детаљно обавестити. Држава нам помаже да овај пројекат спроведемо што брже и што ефикасније, јер суштина је да пензионер, за новац којим располаже, уз употребу Пензионерске картице добије много више.

Право на Пензионерске картице имаће око 60.000 корисника које покрива Филијала РФПИО Шабац и то: сви пензионери /старосни, инвалидски и породични/, као и корисници новчане накнаде за помоћ и негу другог лица и телесно оштећење, корисници посебних накнада који су по раније важећим законима остварили право на накнаде и налазе се у исплатној бази Фонда.

Омогућили смо корисницима да се за Пензионерске картице пријављују електронски, са кућног рачунара, мобилног телефона или таблета, а ко нема могућности или му је једноставније, може да дође у било коју филијалу или испоставу Фонда ПИО и наши запослени ће их пријавити. Довољно је да корисник понесе личну карту или други идентификациони документ и наш референт ће га одмах пријавити.

Већ од 15.3.2023. почињемо са пријавама пензионера за израду картица, наредних месеци ћемо обезбедити учешће друштвено одговорних компанија у овом солидарном пројекту и од јесени би требало да почне коришћење


Наглашавам да је поступак пријаве максимално поједностављен и да траје до два минута. Када картица буде израђена обавестићемо корисника да дође и преузме је, будући да је неоопходно лично преузимање.

За кориснике који из било ког разлога не могу лично да се пријаве за картице, предвидели смо могућност пријаве преко законског заступника или пуномоћника.

Да бисмо били потпуно спремни да прихватимо пријаве свих корисника који дођу у Фонд због пријаве, продужили смо радно време за све шалтере Фонда, који ће до краја марта бити отворени до 18.00 часова и сви корисници који немају могућности сами да се пријаве не треба да брину. Ми ћемо то урадити за њих. Могу да дођу у филијалу или испоставу Фонда ПИО и наши запослени ће их пријавити. Довољно је да понесу личну карту или други идентификациони документ.

Сваки корисник који који оствари право на Пензионерску картицу, моћиће да оствари попусте у трговинским ланцима, локалним продавницама, салонима, ресторанима и сл., практично при плаћању роба и услуга код правних лица с којима Фонд склопи споразум о сарадњи. На тај начин корисници ће имати свакодневне уштеде и конкретне бенифите.

За утрошених 500 динара кориснику Пензионерске картице Фонд ће додељивати један бод, а током месеца може остварити бодова највише до висине износа просечне пензије у Србији. На основу прикупљених бодова, корисник Пензионерске картице ће моћи да оствари додатне погодности, као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности. Фонд ће водити евиденцију о додељеним и утрошеним бодовима, а додељени бодови неће моћи да се замене за новац и не могу се пренети на друга лица.

Фонд ће и на сајту, у рубрици за Пензионерске картице, објавити списак давалаца погодности, а са корисницима ћемо развити посебне канале комуникације преко којих ћемо их обавештавати с којим правним лицем смо потписали споразуме и какве бенефите уз Пензионерску картицу могу да добију.
Примена Пензионерских картица биће омогућена пензионерима од 1. октобра, а до тада би требало да заједно створимо мрежу друштвено одговорних привредних субјеката који ће обезбедити посебне погодности за пензионере.
ПИО

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa