Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
„Др Драги Љочић“ истоимено признање
ДОМ ЗДРАВЉА ШАБАЦ ДОБИО ПРИЗНАЊЕ СКАНУ

„Др Драги Љочић“ истоимено признање

Српска Краљевска Академија научника и уметника (СКАНУ) установила је награду која ће да понесе име др Драге Љочић, прве лекарке у Србији. Тако је 11. марта на свечаној седници СКАНУ у Тршићу, додељено признање Дому здравља “Др Драга Љочић“ Шабац, које је преузела директорка Дома здравља, др Јасмина Станковић.

Председник СКАНУ академик Драган Дамјановић и академик професор др Мирко Керкез, наш угледни хирург, вишегодишњи заменик директора КЦ Србије, иначе председник Научног већа СКАНУ, истакли су да је ово начин да се, још боље, осветли име и дело ове знамените Шапчанке и Српкиње, интелектуалке, лекарке за незаборав, родољубиве и хумане личности.

Уздарје др Љочић добили су из руку академика : Александра Делић, новинар, Општа болница “Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу, Дом здравља “Др Драга Љочић“ у Шапцу, др Бранко Вујковић директор Завода за јавно здравље у Шапцу, др Бранка Красавац, директор Дома здравља у Лозници, професор др Виолета Рабреновић са ВМА, угледни анестезиолог др Милан Мишко Ранковић из Шапца, Раде Веселиновић, привредник из Шапца, као и лекари из суседне Лознице др Чедомир Митровић, др Гордана Тешић Петровић, др Александар Исаковић, др Ана Илић.



Иначе, Српска Краљевска Академија научника и уметника (СКАНУ) је јединствено удружење стваралаца из научно-технолошких, био-медицинских, пољопривредних, физичко-математичких области, и свакако духовних, али и уметничких, историјских, друштвено политичких и економских наука, екологије, маркетиншких умећа.

Дом здравља у Шапцу носи име по др Драги Љочић, чији је родни град био управо Шабац. Велику пажњу је недавно привукао документарни филм о њој поводом Дана града Шапца, чији је аутор Александра Делић, вишегодишња новинарка “Вечерњих новости“, са сарадницима из града на Сави.
ДЗ „Др Драга Љочић“

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa