Инфо

26. јануар 2012.26. јан 2012.
ДУШКО ПАЈИЋ, ЏОКЕЈ И ТРЕНЕР ТРКАЧКИХ КОЊА ИЗ ГЛОГОВЦА

ПРОМОВИСАО ГА ГИЛГАМЕШ

Познати Сурчински ждребац америчког педигреа, данас има 16 година. Победом у трци живота на београдском хиподрому вођен руком искусног Мачванина из Јанковог села, потврдио своју вредност
Овенчан славом Сурчинске ергеле, Душко Пајић, џокеј и тренер, тркачких коња из Глоговца, дошао је крајем прошле године на шабачки хиподром, где упорним радом покушава да утврди и побољша “рејтинг“ шабачког коњичког клуба и хиподрома у успону. Сваког јутра тренира 50 коња, међу којима има без сумње будућих шампиона тркачких стаза.
Од Зорке у Богатићу
Професионални рад почео је пре 26 година у Коњичком клубу “Хајдук Станко“ у Богатићу. Тада је јахао Зорку, кобилу која је међу двогоцима била једна од најуспешнијих у генерацији.
- Вирусом љубави према тркачким коњима, “заразио“ ме отац Здравко. Он је одгајао с пуно љубави тркачке коње. И ја сам покушавао да се докажем на сеоским гозбама, где су практиковали коњичке трке. Касније сам имао и свог коња, Клаудија са којим сам остварио пет-шест победа, каже Душко Пајић.
Убрзо су дошли и први ангажмани на богатићком хиподрому. Из тог периода присећа се Дебра.
- Био је веома добар коњ. Дошао је из Крађорђева. Са њим сам остварио 10 победа. Од 1995. године до 1998, провео сам као џокеј на Шабачком хиподрому. Тада је била актуелна шабачка штала Агробенд и шампиони тркачких стаза Еден, Кенеј и Тезеј. И добри резултати нису изостали.
Пајић је наследио традиционалну љубав Мачвана према тркачким коњима. Упорним радом и практичним усавршавањем он је само дограђује и проширује.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa