Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
Борба за нова два бода: ЖРК Медицинар

Борба за нова два бода: ЖРК Медицинар

СУПЕР ЛИГА (Ж)

Сваки исход је реалан

Важан бод у Новом Саду, уз жал за целим пленом. Раднички ривал који игра уз осцилације. Сваки исход могућ у дуелу две одличне школе рукомета
У Супер лиги за рукометашице ове сезоне, уз изузетак најбољих екипа, могуће је да будете у плеј оф зони, а да истовремено нисте пребринули све бриге по питању опстанка, тако да у изједначеном надметању у многим дуелима не можемо говорити о изразитом фавориту, односно аутсајдеру. Пример таквог дуела је окршај у петак где се у хали „Зорка“ састају Медицинар и Раднички. Апсолутно дуел где су сва три исхода реална.

Војводина – Медицинар 20:20 (12:11)
Нови Сад. Гледалаца: 100. Судије: Попов (НС) и Ристић (Кикинда). Седмерци: Војводина 5(4); Медицинар 5(5). Искључења: Војводина 4; Медицинар 12 минута.
ВОЈВОДИНА: Рачић, Чаушевић 6(4), Ловрић 1, Голушин 1, Чабаркапа, Лазић 3, Ивошевић, Тодоровски 1, Томић 1, Булатовић, Дмитровић 3, Зафировић, Бахун 3(1), Петронијевић 1.
МЕДИЦИНАР: Х. Петрић 2, Радић, Којић 1, Радовић 9(5), А. Васић 5, Лацкоцвић, Т. Васић, Цвејић, Благојевић, Е. Петрић, Цветиновић 1, Стевић, Драгосављевић 1, Мандић 1, Ракић, Јаковљевић (12 одбрана).


Медцинар је неколико секунди делио од два бода у Новом Саду, али до победе су могле и домаће, те је бод нешто што сигурно задовољава све у клубу, посебно уколико се на њега „накалеми“ и два против Радничког. Добитак из Новог Сада је и одлична партија Катарине Јаковљевић на голу и исказана снага младог тима да се врати и када ситуација не изгледа добро.

Раднички читаве сезоне игра уз успоне и падове. Шапчанке су управо најбољи меч одиграле против њих у Крагујевцу, победиле са чак десет голова разлике, иако су Крагујевчанке тим који је много бољи на домаћем терену. Дуго је тренер Курандић, свакако најбољи играч је Теодора Величковић, убедљиво најбољи стрелац лиге. Појачане су Крагујевчанке најбољом рукометашицом Панчева Валентином Божиновић током зиме, док на црти игра одлично искусна Бијелак.

А. Васић упућује ударац ка голу


Оба тима су у плеј оф борби. Шапчанке тренутно имају два бода више. Истовремено ни Наиса, прва у зони испадања није далеко, те ни те друге бриге још нису решени тренери Тешић и Курандић, но свакако су ово тимови који начином рада заслужују позиције при врху Супер лиге. Бриге још није пребринула ни Војводина, а тренутно је на плеј оф позицији.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa