Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
Победа за сигуран плеј оф: МП Еликсир

Победа за сигуран плеј оф: МП Еликсир

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Победа за сигуран плеј оф

Тријуфм у дербију гарантује плеј оф. Борба и за рапсоред главних позција на табели. Звезда почела амбициозно, али су финансије направиле проблем. Синоћ у Београду Металопластика Елискир против Обилића
Синоћ је Металопластика Еликсир гостовала Обилићу у Београду. Солидни Београђани, растерећени брига имали су предуслове да пруже добар меч, међутим у односу квалитета, свакако је шабачки тим у предности и све осим победе „пластичара“ било би изненађење. Уколико су освојена два бода, Шапчани су још једна корак ближи плеј офу, док са два бода у суботу и дефинитивно обезбебеђују место у доигравању за титулу.

У суботу, од 18:30 у хали „Зорка“ Металопластика у вечитом дербију рукометном дочекује Црвену Звезду. Београђани су ушли врло амбициозно у сезону, међутим финансијске потешкоће су биле јаче и неколико игача је напустило тим. У последња три меча су два пута поражени, док је у среду њихов ривал био захухтали Партизан и реално је да су се црбо-бели радовали, но то је претпоставка у тренутку настанка текста. Још имају добар тим, ту су: Ненадић, Хорват, Колунџић, Гемаљевић на голу и упркос проблемима, могу и ривалу да направе потешкоће.

Млађе категорије
М12: Кикинда – Металопластика 7:18,
Потисје – М’пластика 10:14;
М14: М’пластика – Спартак 30:15, М’пластика – Младост 23:10,
М16: Црвенка – М’пластика 10:29, ПИК – М’пластика 18:22.


Металопластика Елискир јесте у предности и благи је фаворит. Традиција претходних сезона такође је на њеној страни. Од недавно у саставу има и Канкараша који је дошао управо из Звезде, међутим не сме играти испод максимума, посебно што плеј оф није крај амбиција, већ и борба за што боље позиције у лиги где је један велики фаворит.

-Војводина је велики фаворит. Њихов буџет је велики, имају могућност да ангажују најбоље играче, да пруже услове какве други не могу и неоспорно су први фаворити. Мислим да је клупски рукомет у Србији направио кораке напред, лига је боља него претходних сезона и ми настављамо борбу. У сваку утакмицу улазимо као да је кључна у борб за што бољу позицију – истиче тренер Владан Матић.

Након Звезде следе још три тешка дуела. Прво гостовање у Панчеву, потом долази Дубочица пре пута у Крагујевац.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa