Инфо

23. март 2023.23. мар 2023.
Нове цене боравка у вртићу
ДОНЕТО РЕШЕЊЕ О УТВРЂИВАЊУ ЕКОНОМСКЕ ЦЕНЕ ПРОГРАМА ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА ПО ДЕТЕТУ ЗА 2023.ГОДИНУ

Нове цене боравка у вртићу

Нова укупна економска цена за 2023.годину на месечном нивоу износи скоро 30,6 хиљада динара по детету, а 80 одсто новца обезбеђује оснивач, док родитељи плаћају петину износа
Према новом решењу о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у ПУ “Полетарац” Коцељева, родитељи ће за боравак свог детета у вртићу морати да издвоје месечно 6.120 динара, што је око 500 више него до сада.

Нова укупна економска цена за 2023.годину на месечном нивоу износи скоро 30,6 хиљада динара по детету, а 80 одсто новца обезбеђује оснивач, док родитељи плаћају петину износа.

Незнатно већа цена утврђена је и за припремни предшколски програм за коју родитељи у будуће морају издвојити нешто више од 5,3 хиљаде динара месечно.

Такође, као и до сада, решењем су предвиђена и одређена умањена попут тог да ће се уколико у установи борави двоје деце из породице, за друго дете износ умањити за 20 одсто. Исто умањење предвиђено је за боравак детета без једног родитеља, док ће за дете без оба боравак бити јефтинији за 30 одсто.

Трошкове боравка трећег и сваког наредног детета у породици, као и једног родитеља из те породице, финансирају се из средстава буџета општине.

Уколико “полетарци” не долазе у вртић родитељи ће плаћати пуну цену износа, осим у случају одстуства због болести када ће се, уз валидно оправдање лекара педијатра, износ за тај период умањити за 50 одсто. Половину износа плаћаће и у периоду коришћења годишњег одмора родитеља уз увид у Решење, али и због исказане потребе породице да дете не похађа вртић у трајању не дужем од десет радних дана у току године.

Економска цена програма на годишњем нивоу утврђује се за календарску годину на основу свих планираних расхода који чине структуру економске цене, на основу броја уписане деце коригованог са просечном присутношћу деце. У локалном буџету за текућу годину износ планиран за трошкове пословања установе је преко 64 милиона динара, док је за реализацију припремног предшколског програма од Министарства просвете предвиђено пет милиона.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa