Инфо

23. март 2023.23. мар 2023.
К. Шулц (лево)

К. Шулц (лево)

ВАТЕРПОЛО: КРИСТИЈАН ШУЛЦ, ВК ШАБАЦ

Циљ је полуфинале

Сезону обележио наступ у Евро купу. Жал за бољим издањем против Вашаша. Двомеч са Партизаном другачији од претходна три. Одлучују детаљи. Аослутни циљ полуфинале. Шабац одлична средина за спортски развој
Кристијан Шулц другу сезону носи капицу ВК Шабац, већ је постао један од омиљених играча бројхне домаће публике, био је најбољи стрелац клуба у Регионалној лиги ове сезоне, међутим досадашњи резултати су само део учинка, јер ће се коначне процене доносити на крају сезоне где још изазова чека Шапчане.

-Одличан наступ у Европи и Регионалној лиги су подстрек за даље, али пред нама је завршница домаћег шампионата и ми желимо да поново играмо бар у полуфиналу плеј офа. Партизан познајемо, као и они нас, но сматрам да ће ова два меча бити потпуно другачија од три дуела која су иза нас. Бићемо и ми и они спремнији, оба тима су јако тренирала током паузе. Раздвајају нас нијансе и одлучиваће жеља, концентрација и пре свега дисциплина у игри. Ко буде мање грешио биће у полуфиналу. Желимо да то будемо ми – истиче Кристијан Шулц.

Евро куп обежеје сезоне (Шабац – Барселона)


Евро куп 2022/23. остаће уписан у историји ВК Шабац. Четвртфинале је незабележен успех на евро сцени до сада.
-То је за мене обележило ову сезону, а турнир у Шапцу најважнији догађај ове сезоне што се ватерпола тиче у Шапцу. Били смо одлични до четвртфинала, показали смо колико можемо. Највећи жал је двомеч против Вашаша. Они су изванредна екипа, али жалим што ми нисмо на вишем нивоу и натерали их да стрепе. Општа оцена је одлична, међутим остаје тај жал.

ВК Шабац је до претходног лета познавао само као ривала, сада је упознао како је бити и део клуба, а то што приводу крају и другу сезону у клубу говори да су очекивања испуњена.
-Имамо врхунске услове за рад, сви у клубу су ту за нас на сваки начин, сарадња је одлична. Долазак у Шабац је био прави корак за мене. Кроз наш труд, кроз игре желимо да узвратимо на прави начин. Слога и тимска атмосфера су нас претходне сезоне довеле до трећег места, изнад Звезде и Партизана. Сада желимо поново међу четири и поново на евро сцену, да направимо искорак и на том нивоу у наредној сезони.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa