Инфо

26. јануар 2012.26. јан 2012.
РАЗГОВОР СА ЖИВОЈИНОМ ВУЛЕТИЋЕМ ПРЕДСЕДНИКОМ ГРАДСКОГ И ОКРУЖНОГ ОДБОРА СПО

НЕ ЖИВИ СЕ ОД ЛАЖНОГ ПАТРИОТИЗМА

Живојин Вулетић, дипломирани правник, члан је СПО од 1990. године. Од 2001. обавља функцију председника градског и окружног одбора ове странке. Такође је и потпредседник извршног одбора СПО
Да ли су потреси у СПО, односно сукоб Вука Драшковића и Срђана Срећковића и захтеви неких чланова да се Драшковић смени, имали утицаја на градски одбор ове странке?
-Не ради се ни о каквим потресима него о личним односима председника и потпредседника који је изабран на његов предлог. То је унутрашња партијска ствар. Ми не можемо утицати на председника кога ће од најближих сарадника именовати. Ако више нема поверења у његов рад, или је незадовољан његовим радом има право да тражи неког другог. Такав је био случај са Срђаном Срећковићем. Никаквих потреса није било ни у градском одбору који је донео једногласну одлуку да подржи председника Вука Драшковића.
Према резултатима неких анкета СПО самостално не би прешао цензус. Каква су ваша очекивања на локалном нивоу и да ли ћете и у Шапцу на изборе изаћи у оквиру коалиције Преокрет?
-Препорука је да се споразум о коалицији Преокрет поштује и на локалном нивоу, мада су локални одбори самостални у доношењу таквих одлука. Лично мислим да ћемо и на нивоу града Шапца и на нивоу Мачванског и Колубарског округа успети да направимо исту предизборну коалицију, која ће се звати „Покрет за преокрет“. Поред СПО у њој ће учествовати и ЛДП, СДУ Жарка Кораћа, нека удружења грађана, синдиката, пензионера и велики број истакнутих интелектуалаца. Према скорим подацима, мањи рејтинг у збиру дају све ове странке од коалиције. Наручили смо истраживање и према тим резултатима покрет Преокрет у овом тренутку би могао да добије11,1 одсто на републичком нивоу.
СПО се од свог оснивања борио против режима Слободана Милошевића. Шта је суштински другачије у Шапцу од промена 2000. године и где су Ваша очекивања највише изневерена?
-Промене су суштински доста донеле целој Србији, а то се рефлектовало и на Шабац. Основних проблема као што је инфлација од неколико милиона годишње, чекање у редовима, бомбардовање, више нема. Сигурно су од 2000. године успостављени велики помаци. Држава почиње да буде модерна европска држава, а Шабац модеран европски град.
Што се тиче града, ми осам година учествујемо у власти са онолико могућности да утичемо на њу колико имамо одборника. У садашњем саставу имамо два одборника и без великог утицаја смо, али смо се сложили око неких кључних ствари.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa