Инфо

23. март 2023.23. мар 2023.
Борба до краја: ЖРК Медицинар

Борба до краја: ЖРК Медицинар

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Поново у плеј оф зони

Двострука победа над Радничким. Победа вратила у плеј оф зону и донела мирну завршницу сезоне. До краја сезоне још три меча. Без притиска у Аранђеловац
На први поглед делује неспојиво да се неко налази у плеј оф зони на коју, за једно преостало место, претендују још три екипе и да га очекује миран финиш сезоне, али Медицинар је то успео. Нико није очекивао да изузетно малда екипа буде тако високо пласирана након 17 кола и постављено почетком лета је одавно превазиђено, те било каковг пристиска нема. Наравно, сан још увек живи. Против Радничког играчице Ненада Тешића су исказале психолошку сангу, враћале се у кризним ситуацијама и освијиле нова два вредна бода. У понедељак им следи пут у Аранђеловац. Док Бекамент носи бреме фаворита, Медицинар има прилику да се још једном искаже на прави начин.

Медицинар – Раднички (КГ) 29:28 (13:13)
Хала Зорка. Гледалаца: 600. Судије: Секулић и Јовандић (оба Панчево). Седмерци: Медицинар 2(2); Раднички 3(2). Искључења: Медицинар 10; Раднички 8 минута.
МЕДИЦИНАР: Петрић 1, Радић, Којић, Радовић 5 (1), А. Васић 10, Лацковић 2, Т. Васић, Цвејић (5 одбрана), Благојевић, Е. Петрић, Цветиновић 3, Стевић, Драгосављевић 2(1), Мандић 2, Ракић 4, Јаковљевић (5 одбрана).
РАДНИЧКИ: Појужина, Ђорђевић, Величковић 10 (2), Вучићевић, Пидро (1 одбрана), Инђић 2, Стоиљковић 3, Петровић 10, Рашковић, Божиновић 3, Д. Ранковић, Салиојски, Костић (13 одбрана), З. Ранковић, Андрић.


-Победа је изузетно важна, као тим растемо на тај начин и напредујемо. Евидентно је да је присутан благи пад форме након Бора, још имамо проблема са реализацијом, разумем да су младе играчице и да је тешко играти под притиском. Наше је да тренирамо још јаче и размишљамо о следећој утакмици. Бића јак ритам до самог краја – истакао је тренер Медицинара Ненад Тешић.

Бекамент је уз Јагодину и Железничар од старта фаворит у боби за титулу, те ова три клуба одавно имају осигуран плеј оф. Ситуација је таква да Аранђеловчанке не могу у овом тренутку ни изнад ни ниже од другог места. Предводе их доскорашње рукометашице Медицинара: Крстић, Томковић, Иваковић уз Зое Петровић. На домаћем терену их је само шокирала Наиса освајањем бода, уз пораз од најјачег тима, Јагодине.

А. Васић у продору


До краја сезоне Медицинар очекује гостовање у Аранђеловцу, потом последњи меч у Шапцу где ће дочекати Панчево. Шапчанке су слободне у претпоследњем колу, услед непарног броја екипа у Супер лиги. У последњем колу гостују у Инђији Железничару. Војводина дочекује Нову Пазову и Наису, док путује у Кикинду и Јагодину, док Младост игра у Новом Саду и Аранђеловцу, док им долазе Раднички и Панчево. Последња три тима ће у нижи ранг, прва четири у плеј оф, а распон бодова између четвртог и деветог места је седам.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa