Инфо

23. март 2023.23. мар 2023.
М. Додић шутира (дуел МП – Партизан)

М. Додић шутира (дуел МП – Партизан)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Борба за висок пласман

Доминантна игра. Обезбеђен плеј оф. Преостала борба за високе позиције. Гостовање у Панчеву једно од најтежих у сезони. Сви желе да избегну позицију четири. Панчевци узели бод у Шапцу током јесени
Против Звезде Металопластика Елискир је била на нивоу јесење полусезоне и игара које су је до самог краја држале и на лидерској позицији. Одбрана је била чврста, напад је користио прилике и ривалу ни на тренутак није поклањана нада да би могао спасити меч. Игра би могла бити путоказ за наредна кола. Два бода против Београђана и дефинитивно су осигурала плеј оф место Шапчанима, међутим није ту крај амбиција, јер је изузетно важно да ли у плеј оф улазите са друге, треће или четврте позиције.

Металопластика је тренутно у предности у односу на Динамо и Партизан, међутим већ у наредном колу је очекује велики дерби и пут у Панчево.

МП Еликсир – Ц. Звезда 37:28 (20:11)
Хала Зорка. Гледалаца: Седмерци: Металопластика -, Црвена звезда 3 (2). Искључења: Металопластика 6, Црвена звезда 4 минута.
МП ЕЛИКСИР: Паковић (4 одбране), Додић 8, Јевтић 1, Канкараш 3, Срдановић 3, Мирковић 1, Миловановић 2, Иванић 2, Арсић (10 одбрана), Дамјановић 1, Симић 2, Брајовић 5, Јовановић 8, Паповић, Петровић, Дакић 1.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 7, Хорват 7, Симић, Колунџић 2, Радовановић, Гемаљевић (5 одбрана), Мајес 1, Алавања 1, Јелић, Матичић 3, Шигић, Пантић, Перић, Бујишић 7, Шљукић.


- Динамо је изванредна екипа, склапана за борбу за највиши пласман. У Панчеву су успели да победе и Војводину. Нама је победа против Звезде важна због самопоуздања, остао је утисак да боље играмо у гостима, зато је било важно да гледаоци задовољни напусте дворану. Спремамо се за Динамо, желимо да остваримо повољан резултат и да покушамо изборити највиши могући пласман пред плеј оф – истиче пивотмен Бранко Канкараш.

Панчевачки Динамо је уложио значајна средства претходних сезона и у ову су ушли са жељом да се боре за титулу или финале плеј офа. На свакој позицији имају неке од најбољих играча у Лиги. Перовић, Сунајко, Радовић, Чабрило, Милошевић, Костадиновић, Павловић... за сваку позицију имају добру алтернативу што отежава припрему дуела. У Шапцу су узели бод у последњој секунди, победа им може донети друго место. Лоши наступи против Звезде и у Лесковцу, у јеку европске сезоне за њих, стајали су их благог пада на табели.

М. Дакић


Војводина тренутно делује непобедиво, близу је првог места, те сваки од тимова жели избећи позицију четири и полуфинале против Новосађана. Металопластику Еликсир игра у Панчеву, дочекује Војводину, а уз њих гостује у: Крагујевцу, Каћу, а дочекује и незгодну Дубочицу и Топличанин. Панечвцу су домаћини плавима, Југовићу и Шамоту, а гостују: Рудару, радничком и Партизану. Партизан дочекује: Војводину, Кикинду, Динамо, док гостује Топличанину, Обилићу и Пролетеру.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa