Инфо

23. март 2023.23. мар 2023.
Потписан уговор између општине Мали Зворник  и компаније „Egypt plywood”

Потписан уговор између општине Мали Зворник и компаније „Egypt plywood”

Уговор о уступању пословног простора за потребе покретања производње фурнира у Малом Зворнику, потписан је у уторак, између компаније „Egypt plywood” и општине. Уговор су потписали Зоран Јевтић председник општине Мали Зворник и Мухамед Саид (Mohamed Saeid), представник египатске компаније.

Потписивању уговора у сали Скупштине општине Мали Зворник присуствовали су Бобан Бирманчевић државни секретар у Министарству привреде Републике Србије, Жељко Марјановић начелник Мачванског управног округа, Милисав Деспотовић заменик председника општине, Радован Тадић председник Скупштине општине, колегијум Општинске управе и представници медија.

Индустријска прерада дрвета има дугу и богату традицију на овим просторима, а више од три деценије је прошло од престанка са радом некадашњег предузећа ДП „Гучево”, познатог и признатог широм тадашње Југославије.

Активностима и ангажовањем локалне самоуправе и уз подршку државе отвара се трећа фабрика, која ће уз две фабрике отворене у претходне четири године омогућити ново запошљавање и останак и опстанак посебно младе популације у овим крајевима.

У наредних пар месеци извршиће се техничке припреме за почетак рада погона, а уз помоћ Националне службе за запошљавање извршити обука радника који ће обављати посао. Потребно је набавити и неопходне сировине, па се отварање погона може очекивати за два до три месеца.

У име инвеститора, Мухамед Саид захвалио се председнику општине и свим званичницима који су подржали фирму „Egypt plywood” у настојању да у Србији започну посао са производњом фурнира, односно да у догледно време, у зависности од динамике остварења планова, направе и фабрику шперплоче.

Добродошлицу представницима египатских инвеститора и гостима пожелео је председник Зоран Јевтић, који се захвалио на подршци која је указана локалној самоуправи од стране надлежних органа, јер ће нова инвестиција омогућити бољи живот становништву овог краја.

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић изјавио је овом приликом да мисли да ће нова инвестиција допринети смањењу незапослености, бољем привредном развоју локалне самоуправе и развоју целог Мачванског управног округа.

Др Бобан Бирманчевић, Државни секретар у Министарству привреде, који је у име ресорног министарства присуствовао потписивању уговора истакао је велики значај инвестиције за незапослене који добијају шансу и могућност да раде.
Г.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa