Инфо

23. март 2023.23. мар 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Традиционална манифестација у ОШ „Јеврем Обреновић“

Изложбом и музичким наступом почели „Јевремови дани“

Дан матичне школе, 62.годишњицу, обележили су у уторак, 21. марта, представом „Представа“ у Дому културе у Мишару, док је школа у Ориду прошле године прославила 190.годишњицу
Манифестација „Јевремови дани“ почела је изложбом „Слободна форма“ и музичким наступом ђака у петак у Галерији Културног центра Шабац. Представљено је око 80 радова ученика од петог до осмог разреда из матичне у Шапцу и школе „Јеврем Обреновић“ у Ориду.
Настали су на часовима ликовне културе које су водиле наставнице Ивана Ђуричић Смиљанић и Драгана Ђурђевић. Радост је да се у галеријском простору појаве дечији радови, а музика је уско повезана са ликовном уметношћу, истакла је историчарка уметности Соња Петровић Јагић на отварању. Предан и озбиљан наставнички рад види се на поставци, која је почетак будуће сарадње те културне са шабачком образовном установом.

-Представили су се различитим цртачким и сликарским техникама и применили су разне теме и мотиве- портрет, карикатура, пејзаж, слободна тема, илустрација, фантазија, фантастика и слично. Радили смо на часовима ликовне културе, цртања, сликања и вајања, као и у оквиру пилот пројекта- рекла је Ђурђевићева и захвалила Културном центру на креативном приказу специфичне изложбе који је допринео изражајности радова.

Задовољство поставком у Галерији поделила је и ученица шестог разреда Ирена Гајић.

-Један рад сам радила темперама, а други је сенчење. Имали смо слободну тему, па сам се одлучила за ту технику. Наставница ме похвалила и питала ме да ли бих желела да рад буде изложен- рекла је Ирена.

Два соло наступа Ање Јанковић и Ангелине Влаховић и дует Тијане Радовановић и Милице Радојевић припремио је наставник музичког Бојан Поповић.

Дан матичне школе, 62.годишњицу, обележили су у уторак, 21. марта, представом „Представа“ у Дому културе у Мишару, док је школа у Ориду прошле године прославила 190.годишњицу. „Јевремови дани“ су традиционална манифестација која ће у тој образовној установи обухватити низ активности и трајаће током марта, а придружују им се и хорско и вече страних језика који су планирани у априлу и јуну. У обележавање су укључене све издвојене јединице, а између осталог, предвиђене су ликовно- литерарне радионице, представе, као и израда паноа и презентација.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa