Инфо

26. јануар 2012.26. јан 2012.
ШАБАЦ: ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

ДЕВОЈКА СНАЖНОГ ЗАМАХА

У организацији пливачког клуба „Шабачки делфини“ и „Свебора“, а благословом његовог преосвештенства владике Шабачке епархије господина Лаврентија, прошлог четвртка, на Сави код Старог града, одржано је „Пливање за богојављенски крст“. Генерални покровитељ Њ. К. В. Престолонаследник Александар ИИ Карађорђевић. Покровитељи Српска православна Црква, Црквена општина Шабац и град Шабац. Учествовало шездесет пливача из осам земаља. Победница Дарја Поп
Сунчано време са температуром од седам степени прошлог четвртка на Богојављење измамило преко три хиљаде Шапчана на градску плажу на Старом граду. Повод окупљања, како су истакли и сами такмичари, било је пливање за часни крст и веру Христову.
После освештавања воде и благослова владике Шабачке епархије господина Лаврентија пред окупљеним Шапчанима изашло је шездесет пливача предвођени двадесетчетворогодишњом Дарјом Поп из Херцег Новог. Хладна вода од три степена целзијуса нису спречили такмичаре у намери да препливају тридесет три метра низводно у част и спомен на Христове године живота на земљи до Васкрснућа. На изненађење, али и радост свих присутних, победу је по први пут освојила једина пливачица.
- Осећај је феноменалан јер мислим да смо ми данас сви победници. Вода је ипак јако хладна, али нас је послужило изузетно лепо време. Дошло је пуно Шапчана и на томе им хвала. Хвала им што су допринели да овај дан буде још лепши ““ изјавила је Дарја Поп којој је уручен освећени крст дар Шабачке цркве и пехар, дар златаре „Шарчевић“.
Пригодни поклони уручени су и најмлађем такмичару рођеном 1995. године Ивану Богићевићу из Шапца и најстаријем шездесетседмогодишњем Грку Апостолосу Паносу. Организатори су, по завршетку пливања, у свечаној сали Храма св. апостола Петра и Павла, доделили икону, рад Школе за уметничке занате, златник Месне заједнице „Доњи шор“, као и захвалнице, мајице, уметничке слике и разне друге сувенире и поклоне свим учесницима ове манифестације.
- Пресрећан сам што се све завршило у најбољем реду, што је било много народа, али и зато што је победила девојка, наше горе лист, Дарја Поп, која је, иначе, и наша маратонка. Диван дан и позитивна енергија били су међу нама ““ рекао је Војислав Мијић, председник организационог одбора.
До наредне године, када ће бити десето, јубиларно пливање за богојављенски Часни крст у Шапцу, остају лепе успомене за све такмичаре и нада да се неко од њих уз божју помоћ нађе на месту овогодишње победнице.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa