Инфо

26. јануар 2012.26. јан 2012.
ГАЛЕРИЈА МЕЂУОПШТИНСКОГ ИСТОРИЈСКОГ АРХИВА ШАБАЦ

ЗАРОБЉЕНИ ПРОСТОР

Изложбу 3Д фотографија Драгутина Драгана Петровића из Шапца у уторак отворила Соња Петровић, историчар уметности. Шапчани ће имати прилику да је погледају до 14. фебруара
После веома успешне изложбе 3Д фотографија у Културном центру прошле године Шапчани су по други пут имали прилику да је погледају у уторак у Архиву. Како је истакао и сам аутор нова поставка представља наставак претходне која је била прва изложба таквог типа у Србији.
- Изложбу сам радио са намером да је, поред старије популације, што више ученика шабачких школа погледа како бих их подстакао да се баве фотографијом. Могућности за фотографијом, и обичном и 3Д, далеко су веће него у оно време када сам почињао пре педесет и кусур година. Због тога сам је и урадио како би деци то постала занимација, али и љубав и професија ““ рекао је Драгутин Драган Петровић.
Отврајући изложбу Соња Петровић, историчар уметности, нагласила је да је ушавши у галеријски простор Архива, имала осећај да је пред њом опет нешто сасвим ново, другачије.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa