Инфо

9. фебруар 2012.9. феб 2012.
У СУСРЕТ ЈУБИЛЕЈУ

ДЕСЕТ ГОДИНА СЦЕНЕ МАСКА

Десет вечерњих представа, четири дечје, организација ликовних изложби, концерата и промоција књига, хуманитарни рад, иницијатори отварања нових позоришта, а ускоро и „Клуба младих талената“
Када се 2000. године родила идеја о стварању „Сцене Маска“, стицајем разних околности Шабачко позориште мање је радило. Јавио се неки вишак енергије, како је истакао глумац Иван Томашевић. До тада су годинама жестоко радили тако да никоме није падало на памет да нешто уради ван позоришта.
- Почели смо да радимо представу „Клара, догодило се нешто неочекивано“. Наравно, када смо почели још увек нисмо знали шта ће од тога бити. Једноставно смо се сконцетрисали на рад представе. Радили смо у хотелу, тадашњем „ЕМ клубу“ или „Џез клубу“ како су га звали, не зато што смо били у некој завади са позориштем него једноставно што нам је тај простор одговарао за форму представе о каквој смо ми размишљали. На наше велико задовољство одзив публике био је изван очекивања. За представу кажу да је била добра што ћете имати прилике да се уверите петнаестог.
Од простора који је могао да прими седамдесетак људи уз доста воље и труда направљен је простор за дупло више гледалаца. На практи каблове стављане су палете, на њих столови, на столове столице, издижући простор за публику скоро до плафона. Тај тренутак узет је за почетак рада „Сцене Маска“ која већ десет година опстаје на даскама које живот значе.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa