Инфо

9. фебруар 2012.9. феб 2012.
САРАДЊА УДРУЖЕЊА МАЧВАНСКИХ И СРЕМСКИХ ПРИВРЕДНИКА

СПОРАЗУМ КУЋУ ГРАДИ

Удружење привредника општине Богатић, недавно посетило колеге из Сремске Митровице. Радосав Берић, власник предузећа Синтех, које се бави производњом и продајом боја и фасада, а регистровано је у Богатићу и Бијељини, залаже се за организационо јачање и стварање повољног привредног амбијента
Чланови Мачванског Удружења привредника посетили су недавно Сремску Митровицу и са тамошњим колегама и челницима локалне самоуправе разговарали о унапређењу искустава из области унапређења предузетништва и обезбеђења услова за несметан привредни развој у отежаним околностима председник Скупштине општине Сремска Митровица Бранислав Недимовић, пренео је своја и искуства локалне самоуправе у Митровици у области подстицаја и развоја предузетништва.
- У овом разговору покренули смо и питање прописног одлагања смећа. Сходно Новом закону оно и комунални отпад морају бити безбедно одлагани. За то је предвиђена регионална депонија смећа у Сремској Митровици, чију су изградњу са истим циљевима финансирали поред Сремске Митровице и Шабац. Она би требало да буде у функцији до јуна ове године. Без обзира на кашњење, овом заједничком пројекту придружиће се и општина Богатић.
Посету смо организовали, између осталог и с циљем изградње добрих међусуседских односа, размене искустава у функционисању локалне самоуправе, побољшању сарадње на појединим пројектима и заједничком решавању бројних проблема. Руководство општинске управе у Богатићу у глобалу има за циљ да гради чвршће везе са комшијама, каже Милан Дамњановић, заменик председника СО Богатић, члан мачванског Удружења и сам власник предузећа.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa