Инфо

9. фебруар 2012.9. феб 2012.
ОД СУБОТЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА

МИНУС ЗАЛЕДИО ШКОЛСКА ЗВОНА

Због снежних падавина и ниских температура штаб за ванредне ситуације општине Коцељева, на седници одржаној у суботу, прогласио је ванредно стање на територији целе општине. Снег у тамнавском крају готово без прекида пада од прошлог четвртка. Ванредни распуст за предшколце, основце и средњошколце. Најугроженија сеоска подручја. Проходне само главне саобраћајнице
Висина снежног покривача у седишту општине до понедељка достигла је пола метра, док је у сеоском подручју знатно више снега. У овим деловима коцељевачке општине снег је достигао висину до једног метра а снежни наноси и до два. Снабдевеност становника Коцељеве основним животним намирницама и лековима је уредна. Међутим проблема има у селима. Мештани многих засеока, посебно они старији, нису у могућности да пешаче до сеоских продавница које се такође отежано снабдевају. Многима додатне проблеме ствара залеђена вода, па имају велике муке како да напоје стоку. Због снега који скоро непрекидно пада и екстремно ниских температура отежано је чишћење саобраћајница. Локални, регионални и магистрални пут су на подручју ове општине углавном проходни, али су многи некатегорисани завејани. Аутобуске линије су редуковане, поједине су привремено укинуте, смањен је број полазака за Београд, Шабац и Ваљево, а евидентна су и кашњења.
- Штаб је донео наредбу о појачаном режиму рада свих субјеката система заштите и спасавања као и наредбу о увођењу активног дежурства у штабу за ванредне ситуације чије седиште је у згради Скупштине општине. Овом наредбом обухваћени су Дирекција за путеве, ЈКП “Прогрес“, Електродистрибуција, Дом здравља у Коцељеви, Црвени крст, Центар за социјални рад, аутобуско предузеће Еуротранс турс, ватрогасно-спасилачка јединица, ветеринарска станица, полицијска станица, општинска управа и локални електронски медији. Они имају обавезу да обезбеде основне животне услове грађанима и да на пријаву становника хитно интервенишу - изјавио је члан штаба Радован Ранисављевић који је додао да штаб дежура од 00 - 24 сата.
Према његовим речима именовани су и повереници цивилне заштите и њихови заменици за сва насељена места, који имају обавезу да свакодневно контактирају са штабом и достављају информације о стању на угроженим подручјима. У Штабу је наведено да великих проблема има на свим сеоским некатегорисаним путевима који су завејани.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa