Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КАРИЈЕРНИ ДАНИ НА АКАДЕМИЈИ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Прилика за студенте и фирме

Каријерни дани, који су прошле године организовани на Одсеку за медицинске и пословно -технолошке студије Академије струковних студија Шабац, дали су одличне резултате, тако да су ове године организовани на нивоу академије. Манифестација је ове године организована од 18. до 27. априла, а студентима су се током ових дана представити бројне фирме, које послују на територији Шапца, али и у ширем окружењу.

Студенти су имали прилике да чују шта неке од најзначајнијих фирми које код нас послују нуде својим запосленима и шта очекују од њих, а младе је највише интересовало какви су услови код послодаваца и шансе за напредовање. Међу фирмама и установама које ће се предсавити на Каријерним данима су Минт, Галеб, Дом здравља Шабац, Средња пољопривривредна школа, Хотел “Слобода“...

-Сматрам да су Каријерни дани јако лепа и корисна манифестација. Драго ми је што се организују баш у априлу, месецу када се обележава и Дан студената. Верујем да поред могућности да остваримо стручну праксу, која нам је обавезна, боље ћемо се упознати и са будућим послом уколико бисмо остали у тој фирми. Поред знања која усвајамо у овој школи, додатно ћемо их проширити на пракси, а касније и на послу, каже Сузана Јеврић, студент треће године прехрамбене технологије на Одсеку за медицинске и пословно -технолошке студије.

Сузана Јеврић, Фото: "Глас Подриња"


Академија има око 1.200 студената и сви они који желе могу да присуствују презентацијама на својим одсецима.

-Прошлогодишњи Каријерни дани имали су сјајне ефекте. Доста студената који су им присуствовали ушли су у програм стручне праксе. Пракса је обавезна и није плаћена, али након завршених студија они имају три опције по којима могу да буду ангажовани и плаћени. Књиговодствена агенција која је долазила, од девет запослених има шест наших студената. Једна наша студенткиња запослила се у Галебу и она ће држати презентацију нашим студентима. Такође, две студенткиње које су прошле године завршиле запослиле су се у Минт у људским ресурсима. Као струковна школа трудимо се да обезбедимо студентима праксу током студија, али и да по завршетку буду обликовани за потребе послодаваца, наводи др Јелена Јевтић, председник Савета.

др Јелена Јевтић, Фото: "Глас Подриња"


Истиче да су препознали као потребу да студентима приближе привреду, те због тога имају већи број учесника ове године. Такође, саме компаније су се јављале како би дошле да се представе студентима.

др Мирјана Антонијевић Николић, Фото: "Глас Подриња"


-Каријерни дани показују да водимо бригу о нашим студентима, не само док су овде, него и да их припремимо за касније. Када је у питању стицање знања и могућности које се пружају студентима сматрам да не заостајемо за универзитетским центрима у Србији, каже др Мирјана Антонијевић Николић, руководилац Одсека за медицинске и пословно -технолошке студије.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa