Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Прњавор најактивније село
Сусрети села Србије

Прњавор најактивније село

Протекле суботе у селу Влашка одржани су 50. „Сусрети села Србије”, у организацији Културно-просветне заједнице Србије и Месне заједнице „Влашка”, а под покровитељством Градске општине Младеновац.

На овој завршној манифестацији окупили су се представници 40 села из 23 града и општина, а у оквиру манифестације приређен је културно-уметнички програм, као и различите изложбе у просторијама Основне школе „Бора Лазић”.

Влашка је била домаћин и организатор програма, као прошлогодишњи победник у категорији села од 2.000 до 3.000 становника, а ове године прву награду за активности села током 2022. године у категорији од 3.000 до 5.000 становника освојила је Месна заједница „Прњавор”, награда је уручена заменику председника Месне заједнице „Прњавор“ Милошу Јекићу.

А поред Месне заједнице, признање поводом 100 година постојања и неговања позоришног аматеризма у селу, добило је и Аматерско позориште Дома културе „Прњавор”, признање је уручено директору Дома културе „Прњавор“ Мариу Максимовићу.

Награде и признања уручивали су, испред Културно-просветне заједнице Србије, председник КПЗ Србије проф. др Зоран Аврамовић и генерални секретар КПЗ Србије Живорад Жика Ајдачић, и председник општине Младеновац Владан Глишић.

Представници села и Дома културе „Прњавор“, захвалили су се организаторима на овим великим признањима и истакли да ће им додељене награде пружити додатни мотив како би наставили са развијањем и унапређивањем села Прњавор.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa