Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Фото: ВК Шабац (фб страна), крај донекле покварио утисак о сезони: Личанин са играчима

Фото: ВК Шабац (фб страна), крај донекле покварио утисак о сезони: Личанин са играчима

ВАТЕРПОЛО: НЕМАЊА ЛИЧАНИН, ВК ШАБАЦ

Интензивна сезона иза нас

Много успеха и разочаравајућа елиминација у плеј офу. Највећи цех однео први меч. Супер лига квари слику добре сезоне. Одлични наступи у свим такмичењима. Лига јача него раније. Европа за понос. Девет играча са вишегодишњим уговорима
Протекло је више од две недеље, а за све у ВК Шабац елиминација у четвртфиналу плеј офа Супер лиге још је болна. На крају сезоне успешније по свим парамерима осим у коначном плсману домаће лиге, та елиминација оставља горак укус.

-Имали смо повољан исход у неколико наврата у џепу, али смо га испустили и на крају је решавала срећа. Мислим да смо ми полуфинале испустили у Београду. У мечу где је недостајало енергије на обе стране, меч је био изједначен, реми или нечја минимална победа биле су реалан исход, међутим недопустиво слаб последњи период је омогућио Партизану да стекне велику предност, што нисмо смели да допустимо – говори на почетку разговора за Глас Подриња Немања Личанин, тренер ВК Шабац.

Фото: ВК Шабац (фб страна), Личанин: Полуфинале плеј офа сами испустили


У мање мечева Шабац је остварио више победа, прекинут је лош низ против Радничког, рекордно високо је савладан Партизан, у Регионалној лиги је освојено место за три степеника изнад прошлосезонског, а у Европи је остварен пласман најбољи од оснивања клуба. Истовремено позиција у домаћој лиги је погоршана.

-Најтеже је дати завршну оцену сезоне. Пето место није нешто чиме смо задовољни, што сам реако и играчима. Није тим грађен да стане у четвртфиналу плеј офа и увек тај крај квари слику. Истовремено смо у свему напредовали у односу на претходну, а на пролеће направили додатни помак у конкуренцији која је јача него претходне сезоне. Могу да будем задовољан играма и наступима у много мечева, а опет пето место оставља горак укус и том елиминацијом нисам задовољан. Тешко је у подвући црту, а немогуће дати кратку оцену свега.

Побољшање је остварено у сезони која се показала интересантнијом и неизвеснијом у односу на претходне. У великој петорци нема тима који је трпео само поразе.

Успеси млађих категорија
-Млађе категорије су наш понос. Резултат није примаран, већ развој играча, но и резултатски немамо разлога за незадовољство. Три генерације у Купу су доживеле један пораз и један реми укупно. Окосницу 2007. годишта чини 2008, и упркос томе смо поражени тек после петераца у финалу, годиште 2009. је потврдило квалитет у Дубровнику, они су савладали прваке: Шпаније, Хрватске, Црне Горе, док је 2011. пехаром у Купу потврдило силу. Школа је изузетно важна за клуб и резултати показују да смо на правом путу.


-Сви тимови су бољи него сезону раније, уз изузетак Радничког. Истовремено тај Раднички је победио Нови Београд и то у гостима, Црвена Звезда је изузетан тим и може да игра на једну утакмицу против било које екипе у Европи, показали су то и у Купу. Партизан је успео такву Звезду да савлада. Ми смо убедљиво победили Партизан, убедљиво победили Раднички, играли отворен дуел против Звезде где смо имали и два гола вишка. Нови Београд је степеник изнад, али не и непобедив.

Нова сезоне је далеко, али почетак припрема за њу је за нешто више од два месеца. Увек се догоде промене у саставу, али извесно је да их неће бити превише.

-Девет играча имају важеће вишегодишње уговоре, петорици је истекао (Марковић, Стојановић, Тубић, Шулц, Шаикутидинов и Коптсев), али ми се никога нисмо одрекли. Рано је говорити о комплетном саставу за наредну сезону, но већина играча је под уговором и рачунамо на њих. Током јуна ћемо имати комплетну слику и од првог јула почињемо заједнички припреме. У мају и јуну играчи раде по индивидуалном програму. Очекују нас домаћа такмичња, Регионална лиге и Евро куп, још једна згуснута сезона.

Фото: ВК Шабац (фб страна), мисли усмерене већ ка наредној сезони


Као и сваке године изнад Регионалне лиге стоји упитник, не само по питању формата, већ и њене егзистенције.

-Регионална лига је корисна свакако, играју тимови са традицијом, квалитетни и пружа велики број јаких утакмица. Тежак је турнирски систем, јер густ распоред изискује додатну енергију. Сваке године је питање да ли ће бити играна и у којем формату, видећемо шта нас чека од јесени, али сам става да је Регионална лига потребна и корисна.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa